Politoloog: koalitsioon ei lagune, sest keegi ei taha võimule tulla

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Erik Prozes

Politoloog Tõnis Saarts ei pea tõenäoliseks, et Tiina Kangro Isamaa fraktsioonist väljaastumise tõttu koalitsioon laguneb.

Esmaspäeva hommikul teatas riigikogu liige Tiina Kangro, et lahkub Isamaa fraktsioonist ja läheb teiste fraktsiooni mittekuuluvate kõrvale akna alla istuma. Fraktsiooni mittekuuluvaid on nüüd riigikogus seitse. See tähendab, et koalitsioonil on kindlaid valitsuse häälekandjaid alles 50.

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul pole valitsuskabinetil paanikaks põhjust. «Ükski opositisoonierakond täna pole huvitatud valitsusse minemast eelarvega, mis pole nende tehtud. See oleks poliitikas lauslollus,» ütles Saarts.

«Koalitsioon ei lagune, sest neid, kes sooviksid võimule tulla, ju ei ole. Paanikaks pole põhjust. Aga küsimus on, kas otsustavatel hääletustel on koalitsioonil võimalik oma enamus kindlustada, kui nende osad liikmed näiteks puuduvad, aga opositsioon on väga hästi kohale organiseeritud,» ütles Saarts.

Riigieelarve esimene lugemine toimub teadaolevalt 17. oktoobril. «Kui eelarve esimesed lugemised veel tulevad, võib teatud probleeme tekkida, aga ei pruugi. Teatud riskid on, aga need olid ka siis, kui koalitsioonil oli 51 häält. Suurt muutust Kangro lahkumine ilmselt ei too,» ütles Saarts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles