Politoloogide sõnul on Vene ja Lääne eriteenistuste vahel sõda (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ignatov 2015. aastal
Oleg Ignatov 2015. aastal Foto: Alexander Shcherbak/Alexander Shcherbak/TASS

Venemaa eitab Hollandi süüdistusi Venemaa eriteenistuste aadressil, politoloogide hinnangul on eriteenistuste vahel puhkenud sõda, vahendas reedel ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Holland teatas neljapäeval, et riigi luure nurjas aprillis venelaste küberrünnaku Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) vastu ja saatis välja neli Venemaa agenti. Kremli esindaja nimetas Hollandi süüdistusi Venemaa eriteenistuste aadressil russofoobiaks.

Venemaa jutusaadetes on russofoobia väga populaarne sõna. Enamik osalejatest muidugi eitab kõiki süüdistusi. Probleem on aga selles, et see eitamine ei seleta fakti, kuidas Lääne eriteenistused said kätte Venemaa kodanike isikuandmed, keda peetakse Vene eriteenistuste töötajateks,» kommenteeris poliitilise analüüsi keskuse juhtiv ekspert Mihhail Zahharov.

«Ma arvan, et nüüd on tegemist sõjaga eriteenistuste vahel. Ja tulevad mõlemalt poolelt uued süüdistused ja paljastused. Kardan, et kuni ei tule mingit otsust selle konflikti leevendamiseks, olukord ainult halveneb,» ütles poliitilise konjunktuuri keskuse asedirektor Oleg Ignatov.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles