Eesti 200 mõttekogu toimub liikumise variministri juhitavas koolimajas (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Agur GAGi Kotzebue maja katusel.
Hendrik Agur GAGi Kotzebue maja katusel. Foto: Tairo Lutter

Erakonnastuv liikumine Eesti 200 korraldab laupäeval Tallinnas Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG) Kotzebue tänava õppehoones mõttekogu, liikumise varivalitsuse koolivõrgu arengu ministri, GAGi direktori Hendrik Aguri sõnul ei tasu sündmusest mingit huvide konflikti otsida.

Agur ütles Postimehele, et üritus toimub laupäeval, kui õpilasi koolis pole, seega ei ole mõtet otsida propaganda tegemist õpilaste seas.

«Eesti 200 rendib koolilt ruume hinnakirjajärgse tasu järgi. Ma olen ürituse toimumise üle kahelt poolt väga õnnelik. Ühelt poolt teenib kool raha ja teistpidi toimub Eesti 200 mõttekogu toredas innovaatilises kohas,» ütles Agur Postimehele.

Eesti 200 üritus kestab seitse tundi ja GAG teenib selle pealt 1750 eurot rendiraha.

Agur rõhutas, et GAGilt võivad ruume vastavalt hinnakirjale kõik soovijad, kaasa arvatud kõik erakonnad. Ta meenutas, et näiteks sotsid on rentinud GAGilt ruume jõulupeo korraldamiseks.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi kodulehel on ruumide rentimise hinnakiri, millest selgub, et koolilt on võimalik rentida ruume peamajas, keeltemajas, võimlamajas ja Kotzebue majas.

Kotzebue tänava ruumide rendi hinnakiri on järgmine:

Aatrium 250€/h

Klassiruum 12€/h

Erialaklassi kasutamine 18€/h

Erialaklassi kasutamine koos inventariga 30€/h

Rekreatsiooni- ja loovala 12€/h

Arvutiklass 24€/h

Salvestusruum 20€/h

Muusikaklass 30€/h

Multimeedia klass 24€/h

Terrass koos katuse väliõppe alaga 30€/h

Tähetorn 10€/h

Haridus- ja teadusministeerium, õiguskantsler ja Eesti Noorteühenduste Liit töötasid mullu augustis välja põhimõtted, kuidas käituda valimiskampaania ajal haridusasutustes, põhisõnum poliitikutele on, et valimispropaganda tuleb hoida koolidest eemal.

Välja töötatud põhimõtete järgi ei ole koolides toimuvad poliitilised üritused otseselt keelatud, kuid kõik taolised sündmused peavad olema rangelt tasakaalustatud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles