Gräzin: Guy Verhofstad on euroskeptik (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin
Igor Gräzin Foto: Mihkel Maripuu

Kaja Kallase asemel Euroopa Parlamendis tööle asunud Igor Gräzin (RE) rääkis Objektiivile antud telefoniintervjuus, kuidas kodupartei surve sundis liituma  Euroopa demokraatide ja liberaalide liidu fraktsiooniga (ALDE) ja kuidas fraktsiooni juht Guy Verhofstadt tunnistas, et on samasugune euroskeptik nagu Gräzingi.

Reformierakonda kuuluv Gräzin ütles, et ta on selgelt teavitanud Euroopa Parlamendis ALDE fraktsiooni juhti Guy Verhofstadti oma euroskeptilistest positsioonidest, ilma et see oleks tinginud mingit skandaali.

Ühtlasi andis Gräzin mõista, et Eestis pole ta sedavõrd saadiku eriarvamust austavat suhtumist juba ammu kogenud.

«Ma olin sunnitud ALDE-ga liituma, sest surve tuli Reformierakonna poolt. Reformierakond, kes kuulub ALDE koosseisu, survestas mind ja ütles, et ma pean ALDE-sse minema ning ma läksingi. Saime Guy Verhofstadtiga kokku ja ma ütlesin, et vot mind saadeti nüüd teie juurde ja lugu on nüüd niisugune, et sellest ei tule armastusabielu, mul kästi siia tulla,» ütles Gräzin.

Poliitiku sõnul kasutas ta juhust ja palus ALDE juhiga neljasilma kohtumist. «Mõtlesin, et räägin oma positsioonid ära ja Verhofstad võtab teadmiseks, et ma olen euroskeptik. Verhofstad ütles, et tead Igor, mina olen ka euroskeptik ja sellesse Euroopasse ei usu,» meenutas Gräzin veerandtunnist kohtumist Euroopa liberaalse erakonna fraktsiooni juhiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles