«Poliitikaguru» valitsuskoalitsiooni katuserahadest: see on «kirss» kogu hapu tordi peal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Reuters / Scanpix

Seekordses Kuku raadio saates «Poliitikaguru» tuli muu hulgas jutuks valitsuskoalitsiooni poolt laiali jagatav katuseraha. Saatekülalise Juhan Lepassaare sõnul on tegemist tüüpilise näitega sellest, kuidas valitsus ei suuda maksumaksja rahaga heaperemehelikult ümber käia.

ERR-i toimetaja Huko Aaspõllu märkis, et normaalne oleks, kui ministeeriumid annaksid poliitikutele signaali, et üht või teist valdkonda oleks vaja riigieelarvest täiendavalt rahastada.

«Kui need asjad on kujunenud niiviisi, et erinevad poliitikud on sõpradelt kuulnud, et võiks tenniseplatsi korda teha või siin oleks vaja katust parandada, siis see on palju halvem asi,» rääkis Aaspõllu.

Ta lisas, et eelistaks elada riigis, kus selliseid asju vaadatakse kompleksselt, mitte ei lahendata probleeme kohaliku omavalitsuse ametniku ja ministri hea läbisaamise kaudu.

Euroopa Komisjoni voliniku Andrus Ansipi kabinetiülema Juhan Lepassaare arvates on katuserahade laiali pudistamine järjekordne sümptomaatiline näide, kuidas praegune valitsus ei suuda riigi rahaga heaperemehelikult ümber käia.

«Igasugustest maksumuudatustest on palju räägitud, aga see on «kirss» kogu selle üsna hapu tordi peal,» märkis Lepassaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles