EKREst loobunud Sisask: minu seisukohad olid neile teada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask.
Siiri Sisask. Foto: Arvo Meeks

Nädalavahetusel EKREga liitumisest teatanud ja kaks päeva hiljem kandidatuuri tagasi võtnud Siiri Sisaski sõnul teadsid erakonna juhid tema seisukohta samasooliste perede osas juba varem.

Laupäeval EKREga liitumisest teada andnud laulja Siiri Sisask võttis eile oma kandidatuuri tagasi. «Seoses minu selgete väljaütlemistega samasooliste perede kaitseks olen tekitanud EKRE paljudes liikmetes pahameelt. Kahjuks jään ma selles küsimuses endale kindlaks ja sellega seoses võtan tagasi oma kandidatuuri EKRE valimisnimekirjades osalemiseks 2019. aasta riigikogu valimistel,» ütles Sisask, kelle sõnul ei saanud tema seisukohad tulla erakonna juhtide jaoks üllatusena.

«Pean ka kahetsusega nentima, et minu seisukohad olid siiski EKREle enne minu avalikke väljaütlemisi teada, ka samasooliste kooselude suhtes, seda tõendab ka kirjavahetus 25.09.18 kuupäevase saadetisega. Mul ei ole kombeks kellelegi selja tagant halbu üllatusi korraldada, pole minu olemus. Ja pole mul kombeks ka isiklikke kirjavahetusi avaldada, kuid loodan väga, et EKRE selliseid sõnavõtte edaspidi väldib, mille tõepõhi kaheldav. Ka eilne lause Õhtulehes - plaanin hääletada nii nagu arvab heaks fraktsioon - ei ole minu sõnad,»

Erakonna juht Mart Helme ütles, et Sisaski avaldus omasooliste paaride osas üllatas erakonda ja tekitas pahameeletormi. Martin Helme sõnul ei tõstatanud Siiri Sisask oma erimeelsust kooseluseaduse küsimuses enne laupäeva. «Siiri Sisask ei tõstatanud oma erimeelsust kooseluseaduse küsimuses kordagi siis, kui toimusid läbirääkimised temaga meile tulemiseks. Vastupidi, ta korduvalt rõhutas, et talle meeldib meie programm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles