Ernitsa sõnul pakkus TTV saatejuht 4000 eurot koha eest valimisnimekirjas, Väli kinnitab vaid Toompeal käiku (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaalne Peeter Ernits: Jürgen Ligi soovitab presidendil robotiga seksida
Skandaalne Peeter Ernits: Jürgen Ligi soovitab presidendil robotiga seksida Foto: Erik Prozes

Riigikogu liige, hiljuti Keskerakonnast Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ridadesse astunud Peeter Ernits jagas hiljuti sotsiaalmeedias postitust sellest, kuidas Tallinna Televisiooni saatejuht Jakko Väli käis Toompeal sooviga endale riigikogu valimisnimekirjas kohta osta. Väli kinnitas, et käis tõepoolest Toompeal Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaiuga kohtumas, kuid jutt 4000 eurost on vale ning sellise laimu taga on Ernitsa kibestumine. 

Ernitsa sõnul toimus üks jutuajamine Toompeal umbes pool aastat tagasi ning kuulnud ka hiljem taolisest soovist osta endale koht valimisnimekirjas, ei suutnud ta enda sõnul enam vaiki olla ning otsustas sel teemal sotsiaalmeedias kirjutada.

Oudekki Loone ja Jakko Väli
Oudekki Loone ja Jakko Väli Foto: Liis Treimann

«Jakko Väli käib meil Toompeal endale riigikogu valimisnimekirjas kohta ostmas. Alati pakub 4000 eurot. Seni edutult, suuremad erakonnad on mehe viisakalt minema saatnud,» kirjutas Ernits.

«Issanda loomaaed on kirju ja kõik on võimalik,» sõnas Ernits teema kommentaariks. 

Väli: Ernits on kibestunud

Tallinna Televisiooni saatejuht Jakko Väli ütles Postimehele, et on Ernitsa Facebooki postituse sisuga kursis, kuid tema sõnul ei vasta seal kirja pandu tõele. «See on ikka räme vale. See tema postitus, mitte ühestki sõnast mitte ükski ei vasta tõele,» ütles Väli.

«Meie vastasseis Peeter Ernitsaga ulatub juba kevadesse või aastatagusesse aega.» - Jakko Väli

Miks Ernits selliseid väiteid siis avalikult jagas? «Põhjus on väga lihtne, kuna Ernits saatejuhina on osutunud nii viletsaks, siis ta võetakse alates novembrist «Otse kümnesse» saatejuhi kohalt maha TTVs ja see ongi põhjus,» sõnas Väli. «Ma arvan, et Ernits on väga kibestunud,» lisas ta. «Meie vastasseis Peeter Ernitsaga ulatub juba kevadesse või aastatagusesse aega.»

Peeter Ernits ja Jakko Väli juhivad kordamööda Tallinna Televisiooni saadet «Otse kümnesse». Et meeste vahel on ehk must kass läbi jooksnud, võib välja lugeda mõlema mehe varasematest mõtteavaldustest.

«Peeter Ernitsa lasime hüppamisest väsinuna puhkusele, on võimalik, et ta ei tule enam üldse tagasi,» olid Jakko Väli avasõnadeks 25. septembril eetris olnud saatele. «Ühel hetkel hakkas mees ette kujutama, et tema ongi saade,» iseloomustas Ernits töösuhteid.

Väli nentis siiski, et tal oli Toompeale asja selle aasta algul, tema sõnul aprillikuus. «Jaanus Karilaid pakkus mulle Keskerakonna nimekirjas Läänemaal kolmandat kohta ja see oli Karilaiu jutt, et kolmanda koha kandideerija peaks maksma kuludeks 3000 eurot. Sellega on minu Toompeal käimine piirdunud.»

Ka kaks teist erakonda on Väli sõnul talle ettepanekuid teinud, kuid ta ei soovi sellega seonduvat avalikustada. «Tänase seisuga ma ei kandideeri ja tänane seis, mis on tekkinud, ei sobi mulle kindlasti,» sõnas ta. «Mulle tundub, et seekordsed valimised ei lähe jälle asja ette, et ei räägita ideedest ja Eestimaast, vaid räägitakse mingitest kitsastest huvidest ja kellelegi ära panemisest,» põhjendas Väli.

Karilaid: Ernitsa ja Väli juttu tuleb võtta kui naljameeste häma

Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Liis Treimann

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid lükkab aga omakorda Väli sõnad ümber, nagu oleks Karilaid Välile erakonna nimekirjas kohta pakkunud. «Mina ei saanud seda kohta pakkuda, kuna meie nimekiri ammu lukus,» ütles Karilaid. Karilaiu sõnul on olulised nii piirkondlik tuntus kui ka panus organisatsioonile ning neid silmas pidades on Läänemaa kolmas number Mihkel Undrest, Saaremaa ettevõtja. «Ei Ernits ega Väli kvalifitseeru sellele tasemele,» ütles Karilaid.

Karilaiu sõnul vastab tõele see, et Väli käis maad kuulamas. «Ta väitis, et tal on väljund paljudesse piirkondadesse,» ütles Karilaid. «Raha panustamise jutuga alustas Ernits ja jätkas Väli. Tõesti ei soovi kahe kuulsa saatejuhi vestlusse sekkuda.»

«Ernitsa ja Väli juttu tuleb võtta kui naljameeste häma,» lisas ta.

Erakonnad eitavad suhtlust Väliga

Keskerakonna avalike suhete juht Andre Hanimägi sõnul pole välistatud, et kandideerida soovija pöördub mõne erakonna liikme poole sooviga liituda valimisnimekirjaga. «Küll aga on kindel, et Keskerakond ei võta kedagi kandideerima pelgalt mingisuguse rahasumma alusel,» kinnitas Hanimägi. «Rääkides konkreetselt Jakko Välist, siis erakonna juhatus ei ole tema liitumist erakonnaga ega ka kandideerimist arutanud,» sõnas ta. 

EKRE esimees Mart Helme ütles ERRile, et ta küll tunneb Jakko Välit, aga pole temaga valimisnimekirja teemal midagi konkreetset rääkinud. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Kalvi Kõva ja Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi kinnitasid, et ka nende erakondade poole Väli pöördunud pole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles