Atonen kritiseerib Rõivast: populist tegutseb. Piinlik! (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Andres Haabu

Ettevõtja ja 1994. aastast Reformierakonna ridadesse kuulunud Meelis Atonen võttis sotsiaalmeedias sõna Taavi Rõivase aadressil, nimetades tema seisukohti populistlikuks ja piinlikuks.

«Rõivase astmeline pension, mis lööb neid, kes rohkem panustanud või panustavad. Lööb nii, et need saavad lausa vähem pensioni kokkuvõttes. Aga populist jagab raha helikopterilt ning kiidab ja jutlustab. Pärisprobleemiga, kuidas maksma meelitada, ei tegele. Võtab üldse isu ära. Las riik maksab. Raha tuleb seinast,» kirjutas Atonen. 

Tema kommentaar oli ajendatud Õhtulehes ilmunud Rõivase arvamusartiklist «Maksame üksikule eakale 13 pensionit aastas». 

Erakonna lihtliige Atonen on ka varem kritiseerinud erakonna lubadust kasvatada üksiku pensionäri toetus 13. pensionimakseks aastas, sest tema sõnul oleks tegu tublide pensionäride astmete kaupa karistamisega.

«Kas otsustajad Reformierakonnast ikka teavad, et seda pensionitoetust saavad vaid need, kelle pension jääb netos alla 492 euro? Kui pension on juba 493, siis oled jõukas, rääkimata sellest, kes pikkade tööaastatega 504 või enamgi välja teeninud. Just nimelt, teeninud. Pension ei ole üldjuhul kingitus või niisama saadud. Aga nüüd juhtub olukord, kus 490-eurose pensioniga inimene saab toetuse mõjul sellest lausa mööda, kel pension mõned eurod rohkem, aga toetust ei saa. Õiglane?» küsis ta umbkaudu kaks nädalat tagasi sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles