Vabaerakonna uus juht: kahe kuu pärast kellegagi ühineda on juba hilja (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna uus juht Kaul Nurm.
Vabaerakonna uus juht Kaul Nurm. Foto: Kaspar Pokk /Kanal 2

Vabaerakond ootab uusi poliitilisi algatusi nendega ühinema, kuid mõne teise parteiga liitumiseks enne riigikogu valimisi on liiga hilja, tunnistas eile Vabaerakonna uueks juhiks valitud Kaul Nurm «Aktuaalses Kaameras». 

«Ma arvan, et kahe kuu pärast on ühineda juba hilja. Aga nagu ma ütlesin juba äsja: me oleme avatud ühiskondlikele organisatsioonidele, nende esindajatele,» vastas Kaul Nurm saatejuht Priit Kuuse küsimusele, kas Vabaerakond mõtleb kellegagi ühinemise, partnerite leidmise peale, kui erakonnal ei õnnestu reitingut tõsta ning näiteks kahe kuu pärast ollakse jätkuvalt maadlemas valimiskünnisega. 

Vabaerakonna uus juht lisas, et praegu on Eestis kaks poliitilist algatust ning pole teada, kas nad jõuavad erakonna moodustamiseks vajaliku 500 liikmeni või mitte. «Ja me oleme avatud ka kindlasti ka neile. Need võivad ainult tugevada meie erakonna nimekirja veel,» märkis Nurm. Erakonnastuval Eesti 200-l oli viimastel andmetel koos ligi 300 liiget, Elurikkuse Erakonnal 100. 

Nurme sõnul peaks Vabaerakonna kriitiline hetk saabuma valimiste ajal. «Praegu on viis kuud aega valimismaratoni teha ja kindlasti me selle valimismaratoni peame vastu ja nagu ütlesin: me usume argumentide jõudu, meil on sisu erakond ja me saame sellega hakkama.»

Vabaerakonna uus juht Kaul Nurm avab oma mõtteid pikemalt täna kell 12.30 saates «Otse Postimehest».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles