Vabaerakonna uue juhi valimisel võltsiti hääli (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaerakonna häälte lugemiskomisjon tuvastas, et erakonna juhtorganite ja uue juhi valimistel võltsiti elektroonilisi hääli.

Täna Raplas toimunud üldkoosolekul sai 104 erakonna liiget hääletada pabersedeliga, ühtlasi oli võimalik 123 erakonna liikmel hääletada elektrooniliselt.

Häältelugemiskomisjon tegi kindlaks, et kahel juhul ei hääletanud elektrooniliselt see inimene, kes oleks pidanud. Seni on selgusetu, kelle kasuks võltsitud hääled läksid.

Erakonna juhatuse, aukohtu ja revisjonikomisjoni valimistel oli paari valitu ja mittevalitu häälte vahe minimaalne ja teoreetiliselt võinuks võltsitud hääled valimistulemust mõjutada.

Ükski kandidaat üldkoosolekul siiski protesti ei esitanud ja valimistulemused kinnitati.

Nii uus esimees Kaul Nurm kui ka endine esimees Andres Herkel ütlesid Postimehele, et häälte võltsimises tuleb suhtuda tõsiselt ning kindlasti tuleb selgitada välja, mis täpselt toimus. Herkel ei välistanud, et häälte võltsimise pärast tuleb teha politseile avaldus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles