VIDEO Michal Reformierakonna langenud reitingust: lõplik tõde selgub valimispäeval

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna toetuse langus ei tähenda veel midagi ning lõplik tõde selgub ikkagi valimispäeval, arvas erakonna juhatuse liige ning volikogu esimees Kristen Michal.

Kristen Michal ütles enne täna toimuvat erakonna volikogu, et seal on arutlusel, millise plaaniga järgmist nelja aastat valitsema minna. «Linnulennult öeldes on kindlasti maksuküsimused, maksukaose lõpetamine. Aktsiiside küsimused. Aktsiiside alandamiseks on meil teadupärast eelnõu sisse antud. Teine oluline teema on Eesti haridus. Kolmas kindlasti tervishoid – et kiiremini saaks arsti juurde, neljas – pensioni tõus ja nii edasi,» ütles Michal.

Erakonna esimehe Kaja Kallas idee kaotada sotsiaalmaks on teema, mille aruteluga tuleb Michali sõnul pikas plaanis tegeleda. «Ma lugesin Eesti Panga analüütiku Kaspar Oja arvamust, et see on teema, millega tuleb tegeleda. Ma olen nõus. Kui vaadata tulevikku, siis minu kui tulevase pensionäri huvides on, et maksukoormus oleks ühiskonnas nii jaotatud, et kõik osaleksid selle katmisel. Ma arvan, et see ei ole tingimata nende valimiste teema, aga ma arvan, et see on järgmise nelja või kaheksa aastase valimistsükliga kindlasti,» arvas volikogu esimees.

Eelseisvate riigikogu valimiste põhiküsimus on Michali sõnul nn kanapõder-maksusüsteemi lahtivõtmine, selle tekitatud segaduse kaotamine ja aktsiiside langetamine, et maksusüsteem saaks taas normaalseks.

Reformierakonna langenud reitingut peab Michal normaalseks nähtuseks. «Enne valimisi ma ennustan, et saab teha veel hulga uuringuid. Tegelik tulemus on ikka see, mis on valimispäeval. Ja ma arvan, et iga erakonna jaoks on kõige olulisem, et tema valijad tulevad valimispäeval välja.»

Michal tuletas meelde, et Reformierakond on läinud mitu korda valimistele mitmeprotsendilise reitingu kõikumise saatel, aga loeb ikka see, kes suudab valimispäevaks oma valijad mobiliseerida.

«Ma arvan, et selge juhtimine, Kaja Kallase sõnumid ja Reformierakonna plaanid on need, mida inimesed peaksid tulema valima ja selle nimel me nüüd tööle hakkame,» lisas Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles