EKRE auesimees Arnold Rüütel: kultuurautonoomiale tuleb kindlalt vastu seista (21)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Arnold Rüütel.
President Arnold Rüütel. Foto: Sander Ilvest

EKRE volikogul ütles endine president Rüütel, et keskerakondlase Yana Toomi pakutud kultuurautonoomia ideele tuleb vastu seista.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond pidas täna rahvusraamatukogus volikogu koosolekut. Avasõnavõtuga esinenud EKRE auesimees president Arnold Rüütel tõstis esile sel nädalal keskerakondlasest europarlamendisaadiku Yana Toomi öeldu, et vene kogukonna osas tuleks kaaluda kultuurautonoomiat.

«1924. aastal võeti vastu Eestis autonoomia tunnustamise küsimus, mis kinnitati seadusega. Seda tuleb mõista nii, et tunnustatakse seda, mis on kujunenud ajaloo vältel, kus rahvad on segunenud,» sõnas ta. «Iseasi on, kui on toimunud segunemine vägivalla ja võimu tulemusena. Seda ei saa hakata kinnitama kultuurautonoomiana. Selle vastu tuleb kindlalt seista. See pole demokraatiale omane ja õiglane samm.»

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles