VIDEO: EKRE-ga liituv Siiri Sisask: pensionid ja linnurahu kehtestamine on mulle olulised (24)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulja ja muusik Siiri Sisask kinnitas,et ta naaseb poliitikasse, liitudes Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) ning kandideerib riigikogu valimistel.

Teatavasti on EKRE avaldanud ägedat vastuseisu näiteks kooseluseadusele ja immigratsioonile. Siiri Sisask ütles laupäeval toimunud EKRE volikogu eel, et migratsiooniküsimuses on ta EKRE-ga sama meelt. «Minu arvamus on, et inimesi, kes sõja ja pommirahede eest kaitset otsivad - neid tuleks aidata.»

Sisask tuletas meelde, et ka eesti põgenikud on teistelt riikidelt abi saanud.

Kooseluseaduse puhul on Sisaski nägemus EKRE seisukohtadest erinev. Tema sõnul on EKRE kooselu teemat käsitledes lähtunud kristlikust kultuuriruumist, aga tänapäeval on see muutumas. «Minu meelest see seisukoht niivõrd radikaalses väljendusviisis, nagu see on meedia kaudu inimesteni jõudnud, on veidi aegunud,» arvas Sisask.

«Aga muus osas EKRE programm minule väga hästi sobib ja soovitan kõigil, kes on kriitilised ja pole programmiga tutvunud, lugeda see programm hästi põhjalikult läbi,» lisas vastne EKRE liige.

Sisask tuletas meelde kunagise Res Publica saabumist poliitikasse, mis kasutas valijatele sümpatiseerinud loosungit «Vali kord!». «Ja mina seda «Vali korda» näen EKRE programmis väga selgesti. Ja teisest küljest, EKRE ei ole seda välja öelnud, et «vali kord», aga programmis on punktid kirjas.»

Küsimusele, millised küsimused oleksid valituks osutumise korral prioriteetsed, vastas Sisask, et talle on olulised need valdkonnad, mis võiksid inimese väärikust ühiskonnas tugevdada. «Kindlasti ma ei ole nõus, et pensionid on pensionäridel nii naeruväärselt madalad ja nad peavad elama peost suhu.»

Teiseks rõhutas Sisask keskkonnaküsimuste olulisust. «Milles on EKRE lubanud mul selja taga seista, on linnurahu kehtestamine. Sellega ma lähen lõpuni. Ma ei tea, mitu aastat mul see võtab, aga lõpuni ma sellega lähen.»

Ühtlasi peab ta jätkuvalt vajalikuks mitmetes küsimustes vastuolus olevate metsaseaduse ja looduskaitseseaduse kooskõlla viimist.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles