Ratas keskerakondlastele: ärge alluge närviliseks muutuvate konkurentide provokatsioonidele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond valmistub juba kevadisteks valimisteks.
Keskerakond valmistub juba kevadisteks valimisteks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tõi erakonna volikogu kõnes välja, et õhus on tugevat valimiste hõngu ning sisulist debatti ei tohi asendada lahmivad lubadused ja provokatsioonid.

Ratas alustas, et Keskerakonna juhitud valitsus on tänaseks riiki juhtinud kauem, kui on ametis püsinud enamik valitsusi – 676 päeva. Vähem kui kahe aastaga on tehtud otsuseid, mida enam kui 17 aasta jooksul peeti võimatuks.  

Peaminister tõdes, et isegi Reformierakond lubab täna tulumaksuvaba miinimumi säilitada, kuid soovib teha suurima maksukingituse jõukamatele, mida Keskerakond kindlasti ei toeta. «Meie taotleme, et igast maksumuudatusest võidaks ühiskonna vaikiv enamus, mitte häälekas vähemus,» rõhutas ta.

 Ratase hinnangul ei tohi juubelit tähistavale Eestile pakkuda lahmivat, vaid sisulist ja tulevikku vaatavat debatti, kus arutelu alla kuuluvad parem maksusüsteem, majanduspoliitika, jätkusuutlik tervishoid ning korruptsiooni, alkoholismi ja perevägivalla väljajuurimine.

«Kui mõni erakond soovib hoopis sotsiaalmaksu kaotada, siis tuleb see selgelt välja öelda ja põhjendada, milliste maksutõusudega korvatakse 3,2 miljardit eurot,» viitas Ratas Kaja Kallase (REF) öeldule. Peaminister loodab, et selle väljaütlemise eesmärk pole kaotada riiklikku pensioni ja ravikindlustust. «See oleks üdini vastutustundetu samm ning tähendaks solidaarse ühiskonnakorralduse lõppu,» kinnitas ta.

 Ta lisas, et õhus on tugevat eelseisvate valimiste hõngu ning kutsus ülesse mitte alluma reitingute tõttu närviliseks muutuvate konkurentide provokatsioonidele ega laskma valimisdebatti kiskuda rahvusküsimusele. «Meie argumentidest on vähe kasu, kui vastaspool manipuleerib inimeste emotsioonide ja hirmudega. Oleme korduvalt näinud, kui kaugele on vastutustundetud poliitikud valmis häälte nimel minema,» tõdes ta.

 Ratas ütles, et valimiste põhiline vastasseis on üha selgem: kas soovitakse näha hooliva ja õiglase riigi ülesehitamist või valitakse parempööre, kus võimule tulevad erakonnad, kes jaotavad inimesi õigeteks ja valedeks. «Ma olen väga tänulik, et Keskerakonna tööd Eestimaa elu edasiviimisel on väärtustatud toetusuuringutes ning meiega on hiljuti liitunud Janek Mäggi, Kaido Höövelson ja Jaan Õunapuu. See kõik näitab, et oleme õigel teel,» kinnitas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles