Rahvusraamatukogu nõukogu uuteks liikmeteks said Yoko Alender ja Aadu Must (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoko Alender.
Yoko Alender. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Rahvusraamatukogu nõukogu uuteks liikmeteks nimetati parlamendisaadikud Yoko Alender (Reformierakond) ja Aadu Must (Keskerakond). 

Riigikogu tänasel istungil otsustati Eesti Rahvusraamatukogu nõukogu liikmeteks nimetada riigikogu liikmed Yoko Alender (Reformierakond) ja Aadu Must (Keskerakond). Rahvusooperi nõukogu liikmeks nimetati riigikogu liige Toomas Väinaste (Keskerakond). 

Muudatused Eesti Rahvusraamatukogu nõukogus tehti seetõttu, et senine nõukogu liige Igor Gräzin (Reformierakond) lahkus riigikogust Euroopa Parlamenti ja riigikogu liige Toomas Väinaste astus nõukogu liikme kohalt tagasi.

Eesti Rahvusraamatukogu nõukokku kuulub seitse liiget. Riigikogu nimetatud liikmed on peale Aadu Musta ja Yoko Alendri veel riigikogu liige Barbi Pilvre (SDE) ning Eesti Rahvusraamatukogu töövaldkondade tunnustatud asjatundjad Jüri Järs ja Priit Pirsko. Ametikoha järgi kuuluvad nõukokku Riigikogu Kantselei direktor Peep Jahilo ning kultuuriministri nimetatuna kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits.

Rahvusooperi nõukogus tehti muudatused põhjusel, et nõukogu senine liige Martin Repinski (Keskerakond) lahkus parlamendist. Tema asemel sai rahvusooperi nõukogu liikmeks Toomas Väinaste. 

Rahvusooperi nõukokku kuulub 11 liiget, kellest riigikogu nimetab kolm. Peale Toomas Väinaste on Riigikogu nimetatud nõukogu liikmed veel Maire Aunaste (Isamaa) ja Urve Tiidus (Reformierakond).

Rahvusooperi nõukokku kuuluvad ka kultuuriministri nimetatud liikmed Arne Mikk, kes on nõukogu esimees, ja kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits, haridus- ja teadusministri nimetatud liikmena haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak, rahandusministri nimetatud liikmena Tea Varrak, Eesti Muusikaakadeemia nõukogu nimetatud liikmena Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor Ivari Ilja, Eesti Teatriliidu juhatuse nimetatud liige Riina Viiding, Eesti Heliloojate Liidu juhatuse nimetatud liige Rene Eespere ja Estonia Seltsi juhatuse nimetatud liige Mart Mikk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles