Narvas jäi Keskerakonna kohaliku piirkonna juhatus valimata

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse istung.
Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse istung. Foto: Ilja Smirnov

Narvas täna õhtuks kokku kutsutud Keskerakonna Narva piirkonna koosolekul ei õnnestunud kvoorumit kokku saada ning piirkonna juhatust valida. Piirkonna esimehe Yana Toomi sõnul on ebaõnnestumise taga endised keskerakondlased, kes tegid aktiivset kihutustööd.

Narva kultuurikeskusesse Geneva kogunes täna kõigest 30 Narva keskerakondlast. Lisaks Yana Toomile saabusid kohale ka erakonna peasekretär Mihhail Korb, esimehe asetäitja Mihhail Kõlvart ja teised juhid. Kuid Toom lükkas enne koosolekut ümber portaalis Rus.Postimees avaldatud kahtluse, et valmistatakse ette «Tallinna dessanti» uude juhatusse.

Toomi sõnul määratakse nüüd uus koosoleku toimumise aeg – kahe nädala pärast, kuid ka siis on legitiimsuse tagamiseks vaja kvoorumit – 10 protsenti piirkonna keskerakondlastest.

«Meil pole väljapääsu, sest peame kvoorumi kokku saama. Meil on 13. oktoobril erakonna kongress ja ainus piirkond, mis pole oma kandidaati kuhugi välja pannud, on Narva piirkond. Võimalik, et ka halb ilm mõjutas ning inimesed ei saanud aru, milline vastutus neil lasub. Ma arvan, et keskerakondlased mõistavad seda,» ütles Toom.

Sellegipoolest, Keskerakonna esimehe valimisi Narvas toimuv ei mõjuta, arvab Toom.

«Kõik piirkonnad seadsid üles Jüri Ratase. Ma ei näe võimalust, et teda ei valita, isegi kui Narva vaikib,» ütles Toom.

Yana Toomi väitel saavad Keskerakonna liikmed erakonnast lahkunud Narva poliitikutelt ähvardusi.

«Üks inimene, kes tuli koosolekule, ütles, et talle helistati ja kästi siit kaduda,» rääkis Toom. «Kui te vaatate nende nimekirja, kes erakonnast lahkusid, siis näete, et seal on 30 Narva Vee töötajat, 30 Kreenholmi gümnaasiumi töötajat ja 30 Narva haigla töötajat. Neile, kes on jäänud, selgitatakse samuti, et nad peavad otsustama, kellega edasi minna.»

«Ma olin nende saadikute poolel, keda süüdistati korruptsioonis. Mida ilmselt polnud. Ma olin nende poolel, kuni ei alanud see massiline väljaastumine. Sest üks asi on, kui sind on solvatud, aga hoopis teine asi on see, kui sa kättemaksuks lammutad suurt organisatsiooni,» märkis Toom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles