Viimsi kohvikus Ratasega kohtunud Ladõnskaja-Kubits: see oli kahe oma riiki armastava inimese jutuajamine

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Ladõnskaja-Kubits
Viktoria Ladõnskaja-Kubits Foto: Tairo Lutter / Postimees

Teisipäeva õhtul pärast kella 20 märkas tähelepanelik Postimehe lugeja Viimsi Reval Cafes Keskerakonna esimeest, peaminister Jüri Ratast ning Isamaa aseesimeest Viktoria Ladõnskaja-Kubitsat omavahel vestlemas. Arvestades põnevat valimiseelset aega, uuris Postimees seepeale asjaosalistelt, ega tegu polnud mõne värbamiskohtumisega. 

«​Jüri teab hästi, et minuga ei ole sel teemal mõtet rääkida,» vastas Viktoria Ladõnskaja-Kubits küsimusele, kas ta plaanib Keskerakonnaga liituda. «Keskerakonnaga liituda ei kavatse,» kinnitas ta Postimehele. 

«Kohtusin eile [üleeile – A.P.] tõepoolest Jüri Ratasega, aga see vestlus oli kahe oma riiki armastava inimese jutuajamine, mille sisuks ei olnud erakonnavahetus,» lisas ta. 

Ladõnskaja-Kubits kinnitas, et kandideerib märtsis 2019 toimuvatel riigikogu valimistel Isamaa nimekirjas, kuid ringkonnad ja järjestused nimekirjades on veel erakonna sees lõpuni arutamata.  

Peaministri büroo teatel oli tegemist tavapärase peaministri ning riigikogu liikme vahelise kohtumisega, mis ei olnud riigikogu valimiste ega kandideerimise teemaga seotud. «Pigem oli see tavapärane kohtumine, kus käsitleti valitsuse poliitikat,» vahendas peaministri büroo juht Tanel Kiik. 

«Peaminister kohtub alati riigikogu liikmetega, kui nad selleks soovi avaldavad. Seda sõltumata nende erakondlikust kuuluvusest või selle puudumisest. Teatavasti on peaminister korduvalt ka avalikult rõhutanud, et riigikogu on valitsuse tööandja,» selgitas Kiik. Ta lisas, et peaministril on taolisi kohtumisi palju ning nendeks tuleb aega leida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles