Ajaloolane Jaak Valge liitub EKREga ja kandideerib riigikokku (13)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloolane Jaak Valge
Ajaloolane Jaak Valge Foto: Mihkel Maripuu

Ajaloolane Jaak Valge liitub Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) ja kandideerib riigikokku.

Valge ütles pressiesindaja teatel, et EKRE ridades kandideerimiseks ei pea ta tulema nii-öelda kapist välja.

«Ma pole kunagi oma rahvuslust varjanud,» sõnas Valge. «Mul pole ka vaja lahendada dilemmat, kelle kaudu tegevpoliitikasse tulla. EKRE on mulle ainus võimalus. Ma tunnen EKRE juhte pikka aega ja usaldan neid. Ma arvan, et EKRE poliitika võib olla veel süsteemsem. Kui mul ei oleks EKRE-le midagi omalt poolt pakkuda, siis ma ei kandideeriks. Ma arvan, et minu tugevus ei ole häältemagnetiks olemine, vaid analüüsi- ja süsteemiloomise võime.»

«Ainus partei, kuhu olen varem kuulunud, on Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei. Olen selle üle uhke. Kuulusin sinna neil aastatel, kui Eesti saatus oli kaalul. Hiljem leidsin, et võin pühenduda oma erialale. Nüüd on taas murrangumoment. Ning kui veel mõni enesekeskne lisapõhjendus oma võimalikule erialasest tegevusest eemalejäämisele tuua, siis soovin tagada olukorra, et minu raamatuid osataks lugeda ja neist huvitutaks ka edaspidi. See tähendab ühiskonna seisukohalt, et eestlus kestaks ja edeneks,» rääkis ta.

Aastatel 1984–1995 töötas Jaak Valge Ajaloo Instituudis laborandi ja teadurina, 1995–1999 Eesti Riigiarhiivis nõuniku, osakonnajuhataja ja teadusdirektorina, 1999–2001 siseministeeriumis välismaalaste osakonna juhatajana, 2001–2004 Viljandi maa-arhivaarina, 2004–2008 Viljandi Kultuuriakadeemia nõuniku ja teadusdirektorina.

Aastast 1996 on ta töötanud Tartu Ülikooli Ajaloo ja Arheoloogia Instituudis, alates 2004. aastast dotsendina ning aastast 2005 Tallinna Ülikooli Eesti demograafia keskuse juhtivteadurina.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles