Eri haridustasemega inimeste poliitilised eelistused lahknevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumil on plaanis haridusasutustes olulisi muudatusi. Foto on illustratiivne.
Haridus- ja teadusministeeriumil on plaanis haridusasutustes olulisi muudatusi. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Erineva haridustasemege Eesti kodanike poliitilised eelistused lahknevad - iga haridustasemega rühme esimene eelistus oli erinev, selgus BNSi ja Postimehe tellimusel uuringufirma Kantar Emor septembri keskel läbi viidud küsitlusest.

Põhiharidusega inimeste seas oli suurima toetusega Keskerakond, mida pooldas 27,9 protsenti vastanutest, teisel kohal oli Reformierakond 20,5 ja kolmas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 17,9 protsendiga. Esikolmikule järgnesid põhiharidusega inimeste hulgas Vabaerakond 16,2 protsendiga, rohelised 10,1 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 7,7 protsendiga. Muud poliitilised jõud selle rühma liikmetelt hääli ei saanud.

Keskharidusega vastajate rühmas oli kõrgeima toetusega EKRE, mida pooldas 26,1 protsenti vastajatest, järgnesid Reformierakond 25,2 ja Keskerakond 24,7 protsendiga. Sotsiaaldmeokraadid said selles rühmas 9,5-protsendise toetuse, Isamaad eelistas 5 protsenti, Eesti 200 4,8 protsenti, rohelisi 2,1 ja Vabaerakonda 1,4 protsenti vastanutest.

Kõrgharidusega vastajate hulgas oli populaarseim Reformierakond 32 protsendiga, sellele järgnesid Keskerakond 23, sotsid 20,2 ja EKRE 9,1 protsendiga. Isamaa sai selles rühmas 6,4 protsendi, Eesti 200 4,4, rohelised 2,4 ja Vabaerakond 2,1 protsendi vastanute toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles