Reformierakonna ja EKRE toetus pööras langusse (40)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
 

Postimehe ja BNSi tellitud ning Kantar Emori septembri keskpaigas tehtud uuringust selgub, et parlamendierakondadest suutsid oma reitingut kas tõsta või paigal hoida ainult Keskerakond, SDE ja Isamaa. Suurim muutus on Reformierakonna toetuses, kelle reiting on langenud viimase aasta kehvimale tasemele.

Kevadel üle 30 protsendi ja suvel 30 protsendi peal olnud reitinguga Reformierakonna toetus on septembris kahanenud 27 protsendile. Viimati oli Reformierakonna toetus selles küsitluses 27 protsendist madalam täpselt aasta tagasi, 2017. aasta septembris. Parimad tulemused on küündinud aga ka 34 protsendini. Pärast kevadist juhivahetust, kui partei esimehe koha võttis Hanno Pevkurilt üle Kaja Kallas, on parim reiting olnud 32 protsenti.

Samal ajal on Reformierakonna toetus endiselt erakondade seas kõige kõrgem, sest lähikonkurenti Keskerakonda toetab 25 protsenti küsitletutest.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles