Tõniste: paljud ei teagi, et Isamaa on IRL-i järglane (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõniste
Toomas Tõniste Foto: Konstantin Sednev

Erakonna Isamaa uus nimi võis olla üheks põhjuseks, miks partei reiting on neljapäeval avaldatud küsitluse tulemuste kohaselt alla valimiskünnise, leiab rahandusminister Toomas Tõniste.

«Minu jaoks on selgitus ka see, et täna veel paljud ei teagi, et Isamaa on IRL-i järglane, nad ei oska seost leida, kuna sel teemal pole väga palju kampaaniat tehtud,» ütles Tõniste neljapäeval valitsuse pressikonverentsil vastuseks küsimusele, millest võib olla tingitud Isamaa populaarsuse langus.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest selgus neljapäeval, et septembris kukkus Isamaa toetus kolmele protsendile, millega nad jäävad teist korda pärast viimaseid valimisi alla valimiskünnisele.

Mais 2017 oli Isamaa (tollal Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) toetus neli protsenti, kuid on olnud sealtpeale valimiskünnise piiril või veidi üle (kuni kaheksa protsenti). Kolmeprotsendiline toetus on erakonna kehvim näitaja pärast viimaseid riigikogu valimisi märtsis 2015.

«Kindlasti see reiting tuju ei tõsta. Võib-olla tasub arevstada, et Isamaa pole veel oma valimiskampaaniat alustanud. Valitsuses oleme tegelenud tööga, mida valitsus peab tegema. Viimasel ajal tegelenud peamisel riigieelarve koostamisega ja see on ka ilusti tasakaalus kokku saanud,» rääkis Tõniste. Ta nimetas Isamaa teemadena ka eestikeelse hariduse edendamist ja eelarvekavas saavutatud maksurahu.

IRL muutis oma nime Isamaaks tänavu juuni algul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles