Nestor Randjärve hüvitise võtmise otsusest: riigikogu on valijate valitud (9)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul võimaldab praegune seadus olukorda, kus riigikogu koosseisu lõppedes riigiametisse tööle asudes on parlamendisaadikul õigus saada 20 888 euro suurust hüvitist, nagu selgus Eesti Kontserdi juhiks siirduva Laine Randjärve otsuse näitel. «See on teema, kus hinnangul annavad valijad,» sõnas Nestor. 

«Riigikogu on valijate valitud, riigikogu juhatus ei ole kedagi tööle võtnud,» ütles Nestor kokkuvõtlikult. 

Nestor toonitas, et praegune seadus võimaldab seda olukorda. «Seadus näeb seda ette, ta (Laine Randjärv - A.P.) on põhjendanud, miks see tema suhtes õige on,» kommenteeris ta. 

Riigikogu esimees meenutab, et on olukordi, kus parlamendisaadikud on saadud hüvitised kinkinud heaks otstarbeks, kuid samas on hüvitis vajalik neile, kes pärast riigikogus töötamist ei pruugi kohe uut töökohta leida. 

Nestor tunnistas, et taolised juhtumid mõjutavad riigikogu mainet, kinnistades negatiivseid arusaamasid, mis on tekkinud üksikute näidete põhjal. 

Võimalikud arutelud riigikogu liikme staatuse seaduse muutmiseks kuuluvad põhiseaduskomisjoni pädevusse. 

Eesti Kontserdi juhiks siirduvat Laine Randjärve (Reformierakond) ootab riigikogu selle koosseisu lõppedes 20 888 euro suurune hüvitis. Kui tema volitused lõppeks seoses riigiametisse asumisega, jääks ta hüvitisest ilma. 

Loe pikemalt SIIT

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles