Keit Kasemets «Poliitikagurus»: terav vastandumine sobib nii Keskerakonnale kui ka EKRE-le

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme ja Jüri Ratas.
Mart Helme ja Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Terav poliitiline debatt ning terav vastandumine sobib valimiste lähenedes nii Keskerakonnale kui ka EKRE-le, leiab Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets.

Seekordses Kuku raadio saates «Poliitikaguru» keskenduti muu hulgas valimiste eel üha teravamaks muutuvale rahvusküsimusele. Keit Kasemets märkis, et Reformierakonnal on Keskerakonnale ainult majandusteemaga või inimese heaolu kasvuga raske vastanduda.

«Sellepärast, et ühtepidi seda konflikti pole, teiselt poolt inimestel läheb niigi hästi. Ja ma arvan Keskerakonnale see sobib väga hästi, et Reformierakond keskendub majandusele ja ka see sobib neile väga hästi, et rahvusteemal ei ole nende peamine vastane mitte Reformierakond, vaid on EKRE,» arvas Kasemets.

Kasemetsa sõnul annavad EKRE juhtide käredad väljaütlemised Keskerakonnale väga hea võimaluse saata riigimehelikke sõnumeid, nagu tegi seda hiljuti peaminister Jüri Ratas, ning samas vältida rahvusteemal vastandumist Reformierakonnaga.

«See sobib täna nii EKRE-le kui ka Keskerakonnale, ma arvan, see seis, mis täna on,» leiab Kasemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles