Poliitikast lahkuv Hannes Hanso tulevikuplaanidest: mul on D-kategooria bussijuhi load, ehitada oskan ka (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso.
Hannes Hanso. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu liige ja endine kaitseminister Hannes Hanso (SDE) tõmbab poliitikukarjäärile joone alla ning ei kandideeri järgmistel riigikogu valimistel. 

«Teavitasin eile oma kolleege SDE fraktsioonist, et olen otsustanud oma poliitikukarjäärile joone alla tõmmata. Järgmistel valimistel seetõttu ei kandideeri. Õnnitlen konkurente teistest erakondadest, kes nüüd kõik kergemalt hingata võivad!» teatas Hanso sotsiaalmeedia vahendusel. 

​Hanso sõnul kavatseb ta jätkata riigikogus praeguses koalitsioonis, kuid pärast volituste lõppu pöörab ta elus uue lehekülje. «Mul on abikaasa Riina ja neli väikest last, eks see töine panus on paljuski tulnud millegi muu arvelt. Vast saame koos tulevikus natuke rohkem aega veeta! Aga seda enam läheb mulle korda, et eesti riik oleks hästi juhitud/kaitstud, ning julgeolek tagatud,» kirjutas ta. 

Täna Kuku raadiole antud intervjuus sõnas Hanso, et tal on päris lühikese aja jooksul läinud poliitikas erakordselt hästi ning lahkumis mõtted tulid tal juba möödunud suvel, kui ta koos sõpradega Lõuna-Ameerikas rattamatkal oli. «Mul oli aega järgi mõelda tõesti päevi ja päevi oma elu ja tuleviku üle,» selgitas Hanso. Tema sõnul ei pea poliitikast lahkuma vaid jalad ees või mõne skandaali tõttu. «Tegeleme jumal hoidku millegi muuga ega siis see on ju normaalne, et inimesed vahepeal karjääris ka muudatusi teevad,» sõnas poliitik.

Seda, kas ka erakonnast lahkub, ei ole Hanso veel otsustanud - see sõltub sellest, millega ta tulevikus tegelema hakkab.

«Mul on D-kategooria bussijuhi load näiteks olemas, ehitada oskan ka päris hästi» naljatles Hanso tulevikuplaanide üle, lisades, et välispoliitika, kaitse ja julgeoleku teemad on talle südamelähedased ning selles valdkonnas ta ka arvatavasti tegutsema hakkab. 

Hanso on olnud Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) liige alates 2009. aastast. Ta on olnud Kuressaare linnapea, riigikogu väliskomisjoni esimees, kaitseminister, riigikaitsekomisjoni esimees. «Olen kohtunud paljude selle maailma suurte ja vägevatega, käinud läbi rohkem kui pool maailma. Lihtsa külapoisi jaoks Saaremaalt Orissaare tagant metsast, on see päris kõva sõna,» sõnas Hanso poliitikukarjääri kokkuvõtteks. 


Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles