Graafik istungisaalist: võimuliidu ülekaal püsib noateral (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu sügisistungjärgu esimene tööpäev.
Riigikogu sügisistungjärgu esimene tööpäev. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu alustab selle koosseisu viimast, sügisest istungjärku Keskerakonna, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatide võimuliidu napi ülekaaluga. 

Kui suvepuhkusele minnes oli fraktsioonituid ehk nn aknaaluseid riigikogulasi kaks: Isamaast (endine IRL) lahkunud Margus Tsahkna ja Marko Mihkelson, siis sügisistungjärguks tuli neile juurde koguni neli liiget: Olga Ivanova Keskerakonnast, Urve Palo Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, Artur Talvik Vabaerakonnast ning Peeter Ernits Keskerakonnast. Nn aknaaluste fraktsioon on vaid ühe liikme võrra väiksem kui Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Vabaerakonna fraktsioon. 

Graafikut vaadates võib ka näha, et Marko Mihkelsoni ning Peeter Ernitsat ei saa nn klassikalisteks aknaalusteks pidada. Et fraktsiooni nimekirjaga enam liituda ei saa, istub Reformierakonna liige Marko Mihkelson saali keskel esireas, hoides reformierakondlaste lähedale. EKRE ridadesse astuda lubanud Ernitsa pinginaabriks on ekrelane Henn Põlluaas.

Vaata lähemalt graafikust: 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles