Ansip pürib taas Euroopa Parlamenti ja Komisjoni (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS / Scanpix

Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip kandideerib ilmselt maikuus Euroopa Parlamendi valimistel ning sooviks samas ka jätkata Euroopa Komisjoni järgmise koosseisu liikmena.

«Ma arvan, et ma kandideerin. Ma ei ole seda 100 protsenti otsustanud, aga kasvõi selleks, et saada hinnang oma senisele tegevusele Euroopa Komisjoni asepresidendina leian, et ma peaksin kandideerima,» ütles Ansip kolmapäeval Strasbourgis Eesti ajakirjanikega kohtudes.

«Mulle meeldib see töö, mida ma teen, ma olen Euroopa temaatikasse sisse elanud, seda küll juba peaministrina, mulle on see töö huvitav ja ma tunnen, et ma saaks veel kellelegi midagi anda, aga see sõltub Eesti rahvast – kas nad valivad mind selleks, kellel on teistele midagi anda või mitte,» rääkis kauane peaminister ja Reformierakonna endine esimees Ansip.

Rääkides võimalusest saada Eesti esindajaks ka järgmise Euroopa Komisjoni koosseisus, märkis Ansip, et see sõltub riigikogu valimiste tulemustest ning uuest valitsusest, kuid ta ise on jätkamisest huvitatud.

«Kõigepealt meil tulevad riigikogu valimised ja nende tulemused loovad uue olukorra ehk siis ka uue valitsuse. Ja keda uus valitsus otsustab nimetada Euroopa Komisjoni voliniku kandidaadiks, seda on praegu küll väga raske ennustada,» rääkis digitaalse ühtse turu eest vastutav komisjoni asepresident Ansip.

«Aga mis mind, minu tahtmist puudutab, siis kui need olud selliseks kujunevad, et valitsus peaks mulle sellise ettepaneku tegema, siis minus see valmidus on selgelt olemas. Mulle meeldib see, mida ma teen ja ma tunnen, et mõnes asjas oleme olnud päris edukad,» tõdes Ansip.

Vastates küsimusele riigikogu valimistel kandideerimise kohta, märkis Ansip, et kindlasti ta ei kandideeri ning seda ei võimalda ka praegused reeglid ja see poleks temast praeguses olukorras ka kohane.

«Kindlasti ma ei kandideeri (riigikogu valimistel - BNS), sest minu teada praeguste Euroopa reeglitega, mis puudutavad komisjoni liikmeid, ei ole see ka võimalik,» ütles ta. «See oleks täiesti vale sõnum, siis ma nagu ütleksin, et see töö, mida ma praegu teen, mind ei huvita ega rahulda, kui ma läheksin riigikogu valimistele kandideerima.» 

Ansip sai 2014. aasta juunis peetud Euroopa Parlamendi valimistel Eestis suurima häältesaagi, kogudes 45 022 häält ning töötas mõni kuu – kuni Jean-Claude Junckeri juhitud Euroopa Komisjoni moodustamise ja ametisse astumiseni – Europarlamendi liikmena.

Euroopa Parlamendi valimised peetakse 2019. aasta 23.–26. maini, Euroopa Komisjoni uus koosseis saab seejärel paika eeldatavasti sama aasta novembris.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles