«Poliitikaguru»: Savisaare lähikondlased pole Ratase meeskonnas heas nimekirjas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Peeter Ernits.
Edgar Savisaar ja Peeter Ernits. Foto: Erik Prozes / Postimees

Poliitikaguru ekspert Andreas Kaju rääkis Kuku raadiosaates «Poliitikaguru», et Keskerakonnast lahkunud ja EKREga liitunud Peeter Ernits ja mitmed teised Savisaare lähikondsed pole täna Ratase meeskonnas enam heas nimekirjas.

Savisaare lähikondlaste all pidas Kaju silmas inimesi, kelle Savisaar on viimasel kümnedil poliitikasse toonud - nende seas näiteks Olga Ivanova ja Oudekki Loone.

«Tulenevalt sellest, et nad ei ole käitunud võibolla lojaalselt erinevates parteihääletustes, on avalikult vastu hakanud,» lausus ta ja lisas, et Ernitsal puudus erinevates ringkondades Keskerakonna valimisnimekirjade koostamisel eriti hea koht. Samas võis Ernits ise tahta olla Tartumaa esinumber. 

Hea inimlik kontakt võis Ernitsal EKREga tekkida aga Tallinna Televisiooni saates «Vaba mõtte klubi», kus saatekülalised olid ka Martin ja Mart Helme. Oma suhtluse algust EKREga läbi telesaate kinnitas Ernits esmaspäeval ka ise Postimehe videointervjuus.

«Mina kutsusin Mart Helme «Vaba mõtte klubisse». Mardi ja Martiniga tunneme üksteist väga pikalt. «Vaba mõtte klubi» on väga oluline ka EKRE jõudmisel parlamenti,» ütles Ernits eile.

Kuula kogu saadet SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles