Tartu Ülikool proovib Talviku uut erakonda nimest ilma jätta (10)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Artur Talviku eestvedamisel loodav uus erakond peaks hakkama kandma nime Elurikkuse erakond, mis on tekitanud vastumeelsust bioloogide seas. Nii selgub patendiameti andmebaasist, et Tartu Ülikool on sel nädalal kaubamärgi «Elurikkus» registreerimise jaoks avalduse sisse andnud.

Ülemöödunud nädalal kogunesid Tartus riigikogu liikme Artur Talviku eestvedamisel mitmed ühiskonnategelased kavatsusega luua uus erakond, mis hakkaks kandma Elurikkuse Erakonna nime.

Kolmapäeval kirjutas Postimees, kuidas bioloogidele pole aga Talviku ja tema mõttekaaslaste otsus meeltmööda.

Nimelt kannab sama nime kümme aastat tagasi loodud andmeportaal, mis koondab ühte kohta Eestis esindatud liikide infot. Portaali eElurikkus juhib Tartu Ülikool, kuid selle taga on ka teised suuremad Eesti ülikoolid ning keskkonnaministeeriumi allasutused. 

Kui kolmapäeval ütles Tartu Ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia direktor Urmas Kõljalg Postimehele, et nad ei soovi konflikti otsima hakata ja kedagi keelata, siis neljapäeval on Tartu Ülikool esitanud patendiametile taotluse, et registreerida kaubamärk «Elurikkus». Hetkel on registreerimistaotlus menetluses.

Foto: Patendiamet
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles