Parlamendierakondade Hiiumaa piirkonnajuhid pidasid Kärdlas ümarlauda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa Ristna tuletorn.
Hiiumaa Ristna tuletorn. Foto: PRIIT PULLERITS/PM/SCANPIX BALTICS

Kärdlas pidasid ümarlauda Keskerakonna, Reformierakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (ERKE) ja sotsiaaldemokraatide (SDE) Hiiumaa piirkonnajuhid.

«Sarnane koostöövorm – riigikogus esindatud erakondade kohalike juhtide ümarlaud – on päris tavaline mitmes Eesti paigas ja võiks olla tavaline ka Hiiumaal. Eesmärk on vahetada infot ja kooskõlastada seisukohti, mis puudutavad piirkonna arengut,» ütles Reformierakonna piirkonnajuht Peep Lillemägi pressiteate vahendusel.

Kohtumise mõte hakkas mõned nädalad tagasi idanema Reformierakonna ja Keskerakonna piirkonnajuhtide kokkusaamisel. Ideega liitusid sotsiaaldemokraadid, kes pakkusid välja kohtumispaigana välja vallamaja. Ka Vabaerakonna ning Isamaa esindajad said kutsed, kuid ei saanud osaleda.

«On oluline, et teeme koostööd Hiiumaa asja ajamisel väljapoole,» märkis SDE piirkonnajuht, Hiiumaa vallavanem Reili Rand. «Sotsiaaldemokraatide soov on sõnastada riigieelarve läbirääkimisteks hiidlaste ühiste ootustena kaks prioriteeti: Hiiumaa spordikeskus ning ühenduste olulisus, seal hulgas nii parvlaeva- ja lennuühendus kui ka teedeinvesteeringud saarel.»

«Meie näeme erakondade ümarlauas võimalust tänast võimukoalitsiooni muinasjutumaailmast tagasi Hiiumaale juhatada,» lisas Keskerakonna piirkonnajuht Ants Vahtras.

«Ümarlaud on selgelt silmaringi laiendavalt vajalik. Saavad selgemaks erinevate maailmavaadete seisukohad ja arusaamad. Olenemata erakondlikust kuuluvusest on kõigi ühine soov Hiiumaa parem tulevik,» ütles ERKE piirkonnajuht Aivo Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles