Keskerakonnaga liituv Baruto korruptsioonist: aga kus ei ole praegu selliseid probleeme? (22)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonnaga liitumisest teatanud Kaido Höövelson (Baruto) kiitis erakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase juhitööd keerulistes olukordades ning tunnistas, et korruptsioonisüüdistusega kohtus käivas Keskerakonnas toimuv teeb teda murelikuks siis, kui pärast järgmisi valimisi peaks mõni järjekordne juhtum paljastuma. 

Höövelson korruptsioonist: aga kus ei ole praegu selliseid probleeme? 

- Keskerakonnast rääkides tuleb kindlasti rääkida ka korruptsioonist. Kas teid ei tee murelikuks liituda erakonnaga, kes käib kohut korruptsioonisüüdistusega, kellel on liikmete hulgas nii süüdimõistvaid otsuseid kui ka kahtlustusi? Kuidas te kommenteerite seda?

Aga kus erakonnas ei ole praegu selliseid probleeme? Ma küsiks niipidi. Teiseks umbes 15 000 inimest on Keskerakonnas. Ma ütlen ausalt: kõigi nende inimestega ühel meelel, ühel keelel olla – see on võimatu. Mulle loomulikult ühed inimesed on sümpaatsemad, teised vähem sümpaatsemad, aga erakond on lihtsalt nii suur, et seda kõike hallata. See on tohutu töö tegelikult. Aga Jüri Ratas on need viimased aastad näidanud end väga hea juhina. 

Pigem kui peale järgmisi valimisi järjekordselt peaks midagi välja tulema, vot see teeb murelikuks. Aga siiamaani, mis on inimesed teinud... . Ükski juht ei suuda vastutada iga oma erakonnaliikme eest. Iga inimene, erakonnaliige vastutab ikka eelkõige iseenda eest.   

- Kes erakonna eest vastutab?

Erakonna eest vastutab erakonna juht. See ongi see koht, kus mulle meeldib, et Jüri on valmis uuendusteks, ta on uuemeelne.

- Koostöölepe Ühtse Venemaaga – mis te sellest arvate?

See lepe on, nagu ma aru saan. Aga see ei ole see, mille pärast ma Keskerakonda astusin. Murekohti on igal pool, kuidas nende muredega toime tulla, see on küsimus. Mina vaatan rohkem tulevikku, vähem mõtlen mineviku peale: mis oli, see oli; mis tuleb, see on see koht, mille pärast mina kavatsen tööd teha.

- Mis oleks teie seisukoht: kas see tuleks nüüd ära lõpetada. Praegu räägitakse, et ta on külmutatud, aga ta on olemas. Mida tuleks teha sellega?

See on täpselt selline küsimus, mida ma nii väga lõpuni ei valda. Me ei ole sellest rääkinud ei Keskerakonna sees ega väljas. Ma arvan, et mina ei ole pädev inimene sellele praegu vastama.

«Esiteks on minu jaoks väga sümpaatne Jüri Ratas peaministrina, riigi esindajana. Tema otsekohesus, sirgeselgsus ja see, et ta ei hädalda, ta ei kritiseeri – tema tahab teha ja siis ta teeb,» selgitas Höövelson, miks otsustas lõpuks kõigist kosjas käinud parteidest just Keskerakonna kasuks. 

Küsimusele, kas liitumine Keskerakonnaga oli tegelikult otsustatud juba augusti keskel, mil selgus, et Höövelsonist saab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu liige Keskerakonna liikme Urmas Lahe asemel, vastas mees järgmist: «Selleks ajaks ei olnud ei Jüri (Jüri Ratas – A.P.) ega Kadri (Kadri Simson – A.P.) minu juures käinud jutuga, et Keskerakonda astuda.»

Hetkel pole teada, mis piirkonnas kavatseb Höövelson riigikogu valimistel kandideerida. On sahistatud nii Lääne-Virumaast kui ka Harju- ja Raplamaast ning mees ise tunnistab, et «kui oleks võimalus, tahaks terves Eestis» kandideerida. «Natuke aega ja natuke mõtlemist ja kindlasti Keskerakonna juhtidega läbirääkimist,» sõnas ta.

Kõige hingelähedasemad teemad on maaelu ning Eesti ettevõtete abistamine Aasia turgudel.

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto teatas täna liitumisest Keskerakonnaga. «See on pigem ikkagi maailmavaate küsimus,» ütles Höövelson reedel antud pressikonverentsil oma liitumist selgitades. «Keskerakond on viimase paari aasta jooskul on näidanud, et nad on valmis uuendusteks, seisma Eesti inimeste eest, mitte ainult linnas, vaid ka maakohtades,» lisas endine tippsportlane.

Vaata täispikka pressikonverentsi:

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles