«Muuli ja Riikoja»: Eesti vajab tugevat rohelist erakonda (1)

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Eestile on vaja üht tugevat rohelist erakonda, mis suudaks üksikutele teemadele keskendumise asemel hoomata laiemat pilti, arvavad Kalle Muuli ja Hindrek Riikoja raadio Kuku saates «Muuli ja Riikoja». 

«Ma päris siiralt arvan, et Eesti vajaks ühte tugevat rohelist erakonda,» ütles Riikoja Kuku raadio saates «Muuli ja Riikoja».

Seejärel täpsustas Riikoja, et Eestil on vaja tarkade roheliste erakonda ning lisas, et praegustel n-ö puukallistajatel puudub suurem plaan ja arusaamine sellest, mis tegelikult keskkonda mõjutab. 

«Võideldakse raudtee vastu samal ajal kui keegi teeb ettepaneku rajada Eesti linnade vahele neljarealisi maanteid, siis roheliste poolt ei tule selle vastu mitte üks sõna. Kogu Euroopas on vastupidi: rohelised võitlevad raudteede eest, sest need on väga keskkonnasõbralikud,» rääkis Riikoja. 

Muuli lisas, et kõik rohelised liikumised on tegelenud väga üksikute teemadega, kuid erakonnana läbilöömiseks tuleb rohkem pingutada. «Sa võid oma fookuse seada rohelisele ilmavaatele, aga sul sellega seonduvalt peavad olema vastused teiste valdkondade, teiste oluliste teemade osas.»

Praegu rohelist ilmavaadet esindav erakond Eestimaa Rohelised on Muuli ja Riikoja sõnul üpris kehvas seisus ning neile võib suurt konkurentsi pakkuda Talviku ja tema mõttekaaslaste loodav Elurikkuse Erakond, mille ümber on koondunud hulk rohelise ilmavaate esindajaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles