Endine sumomaadleja Kaido Höövelson teeb esimesed sammud suures poliitikas (27)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto ütles, et liitub Keskerakonnaga, kuna talle meeldib erakonna maailmavaade.

«See on pigem ikkagi maailmavaate küsimus,» ütles Höövelson reedel antud pressikonverentsil oma liitumist selgitades. «Keskerakond on viimase paari aasta jooskul on näidanud, et nad on valmis uuendusteks, seisma Eesti inimeste eest, mitte ainult linnas, vaid ka maakohtades,» lisas endine tippsportlane.

Höövelson rääkis pressikonverentsil, et maaelu on talle väga hingelähedane teema ning seda puudutavad seisukohad on tal Keskerakonnaga väga sarnased.

Elule maakohtades ja põllumajandusele tuleb tähelepanu pöörata, sest sealt tuleb toit meie lauale, tõdes Höövelson. «Pole väga palju erakondi, kes selle peale on mõelnud,» lisas ta.

Höövelson rääkis ühisel pressikonverentsil Keskerakonna esimehe, Jüri Ratasega, et talle on sümpaatne Ratase tegevus peaministrina, kes ei kritiseeri teisi, vaid teeb ise.

Lisaks lubas Höövelson, kes on üle kümne aasta Jaapanis tegutsenud ning seal väga tuntud inimene, aidata kaasa Eesti ettevõtete tegevusele Aasias, eelkõige Jaapanis.

Eraettevõtja Höövelson (33) sai tänavu suvel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu liikmeks ja kinnitas juba augusti keskel, et soovib tulla poliitikasse ning kandideerida riigikokku.

Sumomaadlejana Baruto nime all tuntud Höövelson ütles augusti keskel Postimehele antud intervjuus, et temaga on liitumisest rääkinud nii paljude erakondade esindajad, et tal on endal järg käest läinud, kui paljudega ta sel teemal rääkinud on. Toona sõnas Höövelson, et Eestis ka erakondi, mille maailmavaade talle ei meeldi ja millega ühinemine on tema jaoks välistatud. Kellest jutt käib, jättis ta enda teada.

Augusti keskel ütles Höövelson ka seda, et tema parlamenti pääsemine muudaks Jaapanis Eestiga seonduva tutvustustöö lihtsamini tehtavaks. «Kõik teavad Estoniat, kõik teavad mind. Mul on seal juba kõik uksed lahti. Aga kui ma tahan kiiremini laua juurde jõuda, et Eestit Jaapanis ärilises mõttes suuremaks teha, siis on oluliselt lihtsam, kui ma lähen sinna riigi esindajana.»

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles