Sõerd: võlakriis on läinud hullemaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd.
Aivar Sõerd. Foto: Peeter Langovits

Endine rahandusminister ja reformierakondlasest riigikogu liige Aivar Sõerd rõhutas, et võlakriis maailmas pole mitte lahenenud, vaid on läinud hullemaks.

«Osa analüütikuid väidab, et kriis on möödas, osa jälle, et seesama kriis kestab, võlakriis ei ole lahenenud, vaid on hullemaks läinud,» leidis Sõerd ETV saates «Foorum».

Sõerd rääkis, et rahandusministeeriumist tellitud hinnang, kui palju Keskerakonna astmelise tulumaksu idee annaks aastas raha juurde, andis erinevad tulemused, kas 78 või 83 miljonit eurot, mis on aga poole vähem, kui Keskerakond ise väidab.

Õpetajate palgast rääkides leidis sotsiaaldemokraat Indrek Saar, et on rumal kokkulepe valitsusliidus, et avalikus sektoris palgad 2012. aastal ei tõuse, sest prioriteetsetes valdkondades võiksid need tõusta.

Margus Tsahkna IRList leidis, et ühekordne õpetajate palgatõus ei lahenda probleemi struktuurses plaanis, reformimist vajab ka koolivõrk.

Esimesele saateküsimusele, kas riigieelarve tuleks praegusel kujul vastu võtta? vastas jaatavalt 14,8 ja eitavalt 85,2 protsenti 399 helistanust. Teisele saateküsimusele, kas 2012 on vaja koostada negatiivne lisaeelarve? vastas jaatavalt 69,7 ja eitavalt 30,3 protsenti saatesse helistanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles