Ansip üritas Maripuust rääkimisest kõrvale põigelda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu (vasakult) ja Andrus Ansip
Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla uute ravihoonete avamisel.
Maret Maripuu (vasakult) ja Andrus Ansip Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla uute ravihoonete avamisel. Foto: Margus Ansu

Peaminister Andrus Ansip põikles valitsuse pressikonverentsil mitmel korral kõrvale töövõimetuspensionide maksmisega ja sotsiaalminister Maret Maripuuga seotud probleemide kommenteerimisest.


Ajakirjanike küsimuse peale, miks on lastud tekkida olukorral, kus tuhanded inimesed on jäänud ilma oma ainukesest sissetulekust ehk töövõimetuspensionist, vastas Ansip, et ei oska küsimust kommenteerida ja lisas, et Maripuu annab tema teada sel teemal 5. jaanuaril pressikonverentsi.

Ansip kordas veel kahel korral, et selle teema osas peaks pöörduma sotsiaalministri poole, vastates nii isegi küsimusele, kas Maripuu peaks peaministri hinnangul tagasi astuma.

Hetk hiljem otsustas Ansip siiski teemat kommenteerida, kui ajakirjanik küsis, et kas Ansipil peaministrina puudub antud küsimuses oma arvamus.

«Ma ei ole informeeritud sel teemal sedavõrd, et võiksin otsustada käigu pealt kellegi ametisse sobivuse või mittesobivuse üle. Loomulikult on see kahetsusväärne, et tulenevalt arvutiprogrammide ümbertegemisest on tekkinud maksetega viivitus ja loomulikult ei tohiks niisuguseid asju Eesti riigis juhtuda.»

1. oktoobril mindi sotsiaalministri määruse kohaselt uuele töövõimetuspensionide maksmine süsteemile ning sellest ajast alates on tasude maksmine olnud tõsiselt halvatud. Vabandused on tulnud alles detsembri lõpus ning ka siis maksti inimestele välja vaid miinimumtoetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles