Viisitamm jääb menetluse alla

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääne ringkonnaprokuratuur jätkab menetlust kriminaalasjas, kus on riigihanke nõuete rikkumise kahtlustus esitatud Pärnu linnapea Mart Viisitammele.


Kriminaalasjas praeguseks kogutud materjalide pinnalt puudub alus kriminaalmenetluse lõpetamiseks,» ütles Postimees.ee'le juhtivprokurör Jüri Pikma.

Järgnevalt viib kaitsepolitseiamet (kapo) läbi täiendavaid menetlustoiminguid ning seejärel esitatakse süüasja materjalid advokaatidele tutvumiseks.

Pärast advokaatide taotluste läbivaatamist saab prokuratuur otsustada süüdistuse esitamise.

Kaitsepolitsei kuulutas Pärnu linnapea Mart Viisitamme kuu aja eest kahtlustatavaks linnale 2,5 miljoni krooni suuruse kahju tekitamise katses ning ärisaladuse lekitamises.

Viisitamm ise endal süüd ei näe.

Kapo esitas keskerakondlasest Viisitammele kahtlustuse kahes kriminaalkuriteos. Neist esimene puudutas Pärnu tänavate hooldustööde riigihanke nõuete rikkumise katset ja teine hanke ajal teatavaks saanud ärisaladuste avalikustamist.

Pärast ülekuulamist Pärnu Postimehe toimetust külastanud Viisitamm ei teinud saladust sellest, et teda kahtlustatakse varem Pärnu tänavaid hooldanud ASile Baltifalt põhjendamatute soodustingimuste loomises viimasel tänavate hooldustööde riigihankel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles