Video: Talvik loob mõttekaaslastega uue Elurikkuse Erakonna (46)

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti poliitikamaastikul soovib kanda kinnitada ning kevadel riigikogusse pääseda veel üks uus erakond - Elurikkuse Erakond. 

Ülemöödunud nädalal kogunesid Tartus riigikogu liikme Artur Talviku eestvedamisel mitmed ühiskonnategelased kavatsusega luua uus erakond. 

Täna «Hommikus!» ütlesid Talviku tulevased erakonnakaaslased Mihkel Kangur ja Heli Piisang, et eelmisel pühapäeval istuti umbes 30 inimesega taas pikalt koos ning arutati loodava erakonna programmi ja nime üle. Viimase osas jõuti kokkuleppele ning uus partei hakkab kandma Elurikkuse Erakonna nime. 

«Me tahame hoida seda elurikkust, mis Eestis on, tagada elurikkust maapiirkondades nii inimeste seas kui ka teiste liikide seas, kellega me seda maad jagame,» selgitas Kangur nimevaliku tagamaid. 

Tema sõnul on eesmärgiks liikuda rohelise ja loodusthoidva erakonna poole. 

«See on kõikide nende inimeste erakond, kes hoolivad meie maa ja riigi tulevikust, soovivad oma lastele paremat keskkonda ja soovivad, et see keskkond oleks elurikas,» lisas Piisang.

Elurikkuse Erakonna eesmärgiks ei ole Kanguri sõnul võitlus häälte nimel, vaid põhirõhku soovitakse panna koostööle. 

Võimule saades oleks Kanguri sõnul nende erakonna esimeseks eesmärgiks haridusuuenduse tagamine. 

Erakonna loomiseks asutati mittetulundusühing Parem Ilm, mis jääb tegutsema ka pärast erakonna loomist. Praeguseks on Kanguri sõnul loodava erakonna ümber kogunenud umbes 100 liiget. Piisang lisas, et nende eesmärgiks ei ole muutuda mitmetuhande liikmega parteiks. 

Uue partei loomise algatusgruppi kuuluvad lisaks Talvikule ja Ansori Barkalajale rohelise ilmavaate poolest tuntud ühiskonnategelased Roy Strider, Rainer Kuuba, Airi Hallik-Konnula, Mart Jüssi, Toomas Trapido ja Mati Kose. 

Kommentaarid (46)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles