Nurm näeb Vabaerakonna probleemide põhjusena Herkeli juhtimisstiili (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Jaanus Lensment

Vabaerakonna aseesimees Kaul Nurm näeb erakonnas lahvatanud vastuolude ühe põhjusena praeguse esimehe Andres Herkeli juhtmisstiili ning peab võimalikuks, et kuu aja pärast on Vabaerakonnal uus esimees.

«Minu meelest on probleemi sisu erakonna esimehe juhtimisstiil, mis ei ava erakonna liikmete kogu potentsiaali. Meil on küll väike erakond, aga meie liikmete hulgas on tohutu potentsiaal, erinevate teadmistega, erinevate elualade inimesi,» rääkis Nurm teisipäeval ERRi hommikuses teleprogrammis «Terevisioon».

Vabaerakond on Nurme sõnul jäänud demokraatia valvekorra kitsasse rolli, kuid võiks ka laiemate teemadega tegelda. 

«Liikmed tunnetavad, et nad ei ole piisaval määral kaasatud, nende mõtted ei ole piisaval määral jõudnud programmi, neid ei ole programmiloomesse kaasatud, tööjaotus on nõrk või tagasihoidlik. Me ei ole välja tulnud olukorrast, kus meil on erinevad inimesed, kes kannaksid erinevaid mõtteid, positsioone, oleksid kõneisikud – nad ei ole suutnud varjust välja tulla, neid ei ole varjust välja toodud ja selle tõttu ka kogu erakonna programm ja potentsiaal ei ole jõudnud valijateni. See on probleem, mida julgeks sõnastada,» rääkis Nurm.

Vabaerakonna aseesimehe sõnul võib erakond saada kuu jooksul uue juhi, kui neljapäeval kogunev juhatus otsustab kokku kutsuda Vabaerakonna üldkogu. Nurm ei öelnud otsesõnu, kas ta kavatseb ise erakonna juhiks kandideerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles