Ringkonnakohus mõistis Mart Viisitamme õigeks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm kohtus.
Mart Viisitamm kohtus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna ringkonnakohus mõistis täna Pärnu keskerakondlasest endise linnapea Mart Viisitamme õigeks talle kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise süüdistuses.

Kohus rahuldas advokaatide kaebused ning jättis rahuldamata prokuröri kaebuse, ühtlasi mõistis kohus riigilt Viisitammele tema õigusabikulude katteks 43 950 eurot ja 85 senti, ütles ringkonnakohtu sekretär ERR Uudistele.

Ringkonnakohus vaagis Viisitamme süüasja riigikohtu otsusel uuesti, kuna ringkonnakohus oli oma varasemas otsuses jätnud tema õigeksmõistmise motiveerimata.

Riigikohus nõustus prokuröriga, et ringkonnakohus ei põhjendanud oma otsuses, miks Pärnu spordihalli ehitusega seotud episoodis mõisteti Viisitamm õigeks. Riigikohus märkis, et põhjenduste puudumine kohtuotsuses on kriminaalmenetluse oluline rikkumine, mistõttu tuleb ringkonnakohtul asja selles osas uuesti arutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles