Rondik: IRL ja Reform petsid teadlikult õpetajaid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Rondik
Sven Rondik Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridustöötajate liidu hinnangul petsid Isamaa ja Res Publica Liit ning Reformierakond teadlikult õpetajaid valimiste eel, andes viimastele lootust palgatõusuks.

«Valitsuskoalitsiooni otsus, et järgmise aasta riigieelarves ei nähta ette raha avaliku sektori töötajate palkade tõstmiseks tähendab, et nii Reformierakond kui IRL on taganenud oma varasemate lubaduste täitmisest,» teatas Rondik kirjas kahe võimupartei riigikogu saadikutele.

«Seoses riigikogu valimistega koostatud valmisprogrammides rõhutati hariduse prioriteetsust ja vajadust õpetajate töö väärtustamiseks. Nüüd põhjendatakse, et õpetajate töötasu tõstmiseks puuduvad järgmise aasta riigieelarves vajalikud võimalused ja vahendid,» meenutas Rondik.

«Siit küsimus: kas Reformierakond ja IRL, olles ka eelnevas valitsuskoalitsioonis, ei teadnud, et lubatut ei ole võimalik 2012. aastal rahapuuduse tõttu täita?» päris Rondik.

«See on väheusutav ja järelikult võib öelda, et tegemist oli õpetajate teadliku petmisega ning populistlike lubadustega.»

Rondik märkis, et kui riigikogulased leiavad, et toodud väited ei ole tõesed, siis võiksid viimased toimida järgmise aasta riigieelarve menetlemisel nii, et ei otsi põhjendusi, miks ei saa õpetajate palku tõsta, vaid lahendusi, kuidas seda saab teha.

Haridustöötajate liidu hinnangul saaks näiteks leida lisaraha, kui maksu- ja tolliamet suudaks paremini vähendada 360 miljoni euro suurust summat, mis riigile võlgu ollakse.

Teiseks leiavad nad, et riigieelarvesse tooks olulist lisaraha uus salakütuse sissetoomise osakaalu vähendav seadus.

Rondik hoiatas, et kui riigikogu õpetajate nõudmistele vastu ei tule, on pedagoogid valmis palgavõitlust jätkama.

Haridustöötajate liit võitleb selle nimel, et järgmisel aastal tõuseks õpetajate palgad viiendiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles