Herkel: Vabaerakonna juhatus astub samme erakorralisteks juhivalimisteks (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel Otse Postimehest.
Andres Herkel Otse Postimehest. Foto: Joakim Klementi

Sisekriisis Vabaerakond liigub erakorraliste sisevalimiste suunas, kinnitas erakonna esimees Andres Herkel. 

«Juhatus on sellel nädalal olnud paar korda koos, arutanud olukorda ja asunud astuma samme erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumiseks,» ütles Herkel Postimehele.

«Olen seisukohal, et poliitiline usaldus saadakse hääletusel,» märkis ta. 

Herkel on varasemalt kinnitanud, et erakorraliste juhivalimiste korral on ta valmis uuesti erakonna esimeheks kandideerima.

Korraline juhatuse koosolek toimub tuleval neljapäeval ning kui siis otsustatakse erakorralise üldkoosoleku kasuks, toimub see kõige varem kuu aja pärast. 

Möödunud nädalal saatsid ​18 erakonna liiget Vabaerakonna juhatusele kirja, milles on sõnastatud erakonnas kerkinud probleemid. Sellele vastuseks teatas 14 Vabaerakonna liiget, sealhulgas erakonna esimees Andres Herkel, et soovivad anda erakonna juhatusele nädalase töörahu. «Kutsume sellel perioodil erakonnakaaslasi mitte alla kirjutama erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumise taotlusele,» seisis pöördumises. 

​«Töörahu tähendab ka seda, et seesmiselt ei kee emotsioonid üle ja katsume seda ka meediale öelda siis, kui on mingisugused selged järeldused,» kommenteeris Herkel. 

Tänaseks on töörahu aeg läbi ning erakonna juhatusest lahkunud kolm liiget: Jaanus Ojangu, Vello Väinsalu ja Elo Lutsepp. 

Vabaerakonnas on tänase seisuga 615 liiget. 31. detsembril 2017 oli liikmete arvuks 638. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles