Michal: samasooliste kooselu seadustamine koalitsiooni ei ohusta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitminister Kristen Michal
Justiitminister Kristen Michal Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on väljendanud oma vastuseisu justiitsministeeriumi plaanile algatada eelnõu samasooliste kooselu seadustamiseks, usub justiitsminister Kristen Michal, et see küsimus koalitsiooni püsimist ei ohusta.

Justiitsminister Kristen Michal teatas nädala alguses erakondadele, et võtab järgmise aasta tööplaani kooseluseaduse loomise, et seadustada seadustada vabaabielus elavate ja samasooliste inimeste kooselu, valitsuskoalitsiooni kuuluv IRL on aga selgelt väljendanud vastuseisu senise korra muutmisele, vahendas ERR Uudised.

«Kui 2007. aastal sündis juba 58 protsenti lastest Eestis väljaspool abielu, siis on ühiskonnas reaalne vajadus selliste suhete puhul nõrgema poole kaitseks. Seda justiitsministeerium ka analüüsib ja pakub lahendusi,» lausus Michal, kelle sõnul on tegemist reaalsest elust tingitud küsimustega.

Küsimusele, kas samasooliste kooselu seadustamise küsimus võib ka koalitsiooni püsimist ohustada, vastas Michal, et kui pidada seda arutelu erinevate osapoolte maailmavaadet austaval viisil, sellist küsimust ei teki.

«Täna olen veendunud, et IRL on konstruktiivselt ja avatult meelestatud reaalse elu probleemide lahendamisele ja sellele, et Eestis oleks ükskõik millisel viisil turvaline peret luua – mis võiks olla olulisem kui Eesti perede ja laste turvalisus ja tulevik?» küsis Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles