Ansip: linnad-vallad peavad julgema keskvõimule «ei» öelda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip ei pidanud õigeks teenustepõhist lähenemist omavalitsustele, vaid rõhutas, et omavalitsuste ülesanne on keskvõimu tasakaalustada ja sellele vajadusel ka «ei» öelda.

«Kohalik omavalitsus peab tasakaalustama keskvõimu. Kui keskvõim tahab teie hoovi pealt kohalikust omavalitsusest kaevandada paekivi, selleks et teha killustikku, siis kohalikel inimestel läbi omavalitsuse, läbi seadusliku protseduuri peab olema õigus öelda, et «ei, siit teie seda ei tee»,» rääkis Ansip Vikerraadio saates «Reporteritund».

«Praegu, ma väidan, on kohalikud omavalitsused selles mõttes väga tugevad.»

«Liidame selle kohaliku omavalitsuse suureks. Ma olen kindel, et see kohalik omavalitsus on praegune maakonna tasand, siis me selle killustiku teie hoovi pealt ka ära kaevame.»

Välja käidud idees küsida haldusreformi kohta rahva arvamust referendumil, on Ansipi sõnul tugev ihalus vägeva teerulli-juhi järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles