Ratas: Keskerakond annab kõigis keeltes ühesuguseid sõnumeid (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Nicolas Lambert / AFP / Scanpix

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas lubas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Keskerakond edastab nii eesti- kui venekeelsele auditooriumile ühesuguseid sõnumeid.

«Sõnumid antakse ühesugused ja kui ei anta, siis tuleb selle eest ka vastutada,» ütles Ratas tänasel valitsuse istungi järgsel pressikonverentsil, viidates endise riigihaldusministri Mihhail Korbi juhtumile, kes Haapsalus venekeelsetele esinedes avaldas kahtlust NATO vajalikkuses ning pidi seetõttu valitsusest lahkuma.

Ratas rõhutas, et Keskerakond esineb valimiste eel nii «nagu aasta ja kümme kuud valitsuses» on teinud. Ta lisas, et ei soovi eri keelerümade inimeste «kastidesse» jagamist valimisvõitluses.

Peaminister kinnitas, et ei toeta võimalust, et valimiste eel hakkavad eri poliitilised jõud erineva emakeelega valijarühmadele pakkuma erinevaid sõnumeid.

Keskerakonda on varasematel aegadel süüdistatud, et see edastab Eesti venekeelsetele kodanikele teistsuguseid sõnumeid kui eestikeelsetele.

Küsimusele, kuidas planeerib valitsus reageerida Postimehes avalikustatud loole Kremli propagandavõrgustiku avastamisest, vastas Ratas, et lugu on «hea näide uurivast ajakirjandusest». «On aastaid olnud, kus sellele on meie eri institutsioonid oma aastaraamatus viidanud, täna on ka ajakirjanduslik uurimistöö,» sõnas Ratas.

Ratas taunis ka oma erakonna juhatuse liikme, Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi nädalavahetusel Vene telekanalis väljendatud seisukohta, milles ta leidis, et Nõukogude võimu kehtestamine 1940. aasta Eestis on võrreldav 2000ndate aastate värviliste revolutsioonidega. «Need võrdlused on võrreldamatud,» rõhutas Ratas.

«Aga mis juhtus 1940. aastal – mulle tundub, et see oli tõenäoliselt midagi sellesarnast nagu meie mittearmastatud värvilised revolutsioonid – eliidi lõhenemine, demonstratsioonid - osa on poolt, osa vastu, kuidagi nii,» ütles Toom telekanali Rossija saates «Pühapäeva õhtu Vladimir Solovjoviga».

Pentus-Rosimannus: sisuliselt jätkub kõik sama hooga 

«See on sama hea nali, kui et Keskerakonna koostööleping Ühtse Venemaaga on külmutatud või et Keskerakonna välis- ja julgeolekupoliitika autori Yana Toomi väljaütlemised on täiesti juhuslikud,» kirjutas Riigikogu väliskomisjoni aseesimehe Keit Pentus-Rosimannus (Reformierakond) oma Facebooki lehel.

«Mida see «Yana Toomi avalduse hukkamõist» maksab, kui sisuliselt jätkub kõik sama hooga ja ei imestaks üldse, kui Toom ja Kõlvart saavad kaamerate väliselt erakonnas hoopis kiita,» jätkas Pentus-Rosimannus.

Ta sõnas,et Keskerkond on kogu valitsuses oleku aja mänginud topeltmängu ja jätkab eestikeelsete inimeste lollitamise liinil täie hooga. Kinnitused sellest on Pentus-Rosimannus sõnul mustvalgel ja kõigile teada.

Kogu postitus:

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles