Sotsid võtsid Simsonist eeskuju ja tahavad ühistranspordi Tallinnas kõigile piletivabaks muuta (6)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühistransport.
Tallinna ühistransport. Foto: Toomas Tatar

Tallinna sotsiaaldemokraadid soovivad, et sarnaselt Keskerakonna tasuta maakondliku ühistranspordi lubadusega oleks kõigi jaoks tasuta ka pealinna ühistransport, seisab linnavolikogule esitatud eelnõus. 

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide esimees Rainer Vakra tunnistas, et tegemist on maakondades rakendatud praktika laiendamisega Tallinna. 

Mäletatavasti sai keskerakondlasest majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni tasuta maakondliku ühistranspordi valimislubadus koalitsioonikaaslaste heakskiidu ning nii saab paljudel maakondlikel liinidel alates 1. juulist sõita bussipileti eest tasumata. 

«Kui ülejäänud Eestis ei tehta tasuta ühistranspordi puhul inimeste ja inimeste vahel vahet, siis Tallinnas kahjuks toimub lahterdamine,» märgivad sotsiaaldemokraadid saadetud pressiteates. 

«Kui soovime, et ühistransport oleks kõigile kättesaadav ning eelistatuim liikumisviis, peame tegema selle tasuta kättesaadavaks kõigile inimestele, kes meie linnas liiklevad. Täna suuname maakondadest pealinna tulevad inimesed endiselt autodega linnas liikuma, sest neile tasuta ühistransport ei kehti,» põhjendas Vakra.

Eelnõu järgi kaotataks Tallinnas piletid ja piletihinnad kõigile kasutajatele, sh turistidele ning tudengitele, kuid jäetakse alles sõidu registreerimise kohustus. 

«On aeg kaotada piirangud ühistranspordi kasutamisele ning seada riigi eeskujul sõiduõiguse omandamise ainsaks kriteeriumiks sõidu valideerimine,» lisas Vakra. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles