Kallas langenud reitingust: ega oras ole veel vili salves (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reformierakonna esimees Kaja Kallas kommenteeris ERR-ile Reformierakonna reitingu langust ja ütles, et suvel keskendus erakond programmi koostamisele ja seoses sellega oli ka meedias vaiksem.

«Ega oras ole veel vili salves, ega toetusprotsent hääled valimistel,» ütles Kallas kommentaariks sellele, et Reformierakonna toetus on aprillikuiselt 33 protsendilt kukkunud 25-le protsendile.

«Ma arvan, et erakonna juhi tulemisest tulnud värskus peab nüüd vahetuma uute inimeste tulemisest tuleva värskusega,» lisas Kallas, lubades, et Reformierakonnaga on liitumas uusi inimesi. 

Kallas lubas, et lähiajal peaks välja tulema Reformierakonna ideed hariduse ja pensionite vallas. 

Kaja Kallase valimine Reformierakonna esimeheks kergitas aprillis erakonna toetuse viimaste aastate kõrgeimale tasemele, kuid uudsuse võlu lahtudes on see augustiks langenud samale tasemele, mis Hanno Pevkuri ajal, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Karilaid: EKRE ja Eesti200 on Reformierakonda asendamas

Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Erik Prozes

Oma toetust kaotavat Reformierakonda hakkavad asendama Eesti Konsevatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja uus loodav partei Eesti 200, ütles Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid BNSile värskeid reitinguid kommenteerides. 

Ühel hetkel asendab Reformierakonna parempoolsel teljel Eesti 200, mis on Reformierakonnast jäetud majandusliberalismi tühimikku täitmas. Sama on tegemas EKRE, mille majanduspoliitika Reformierakonnale sarnaneb, edastas Keskerakonna pressiesindaja Karilaiu hinnanguid.

«Tulevastel valimiste eel jäävad Reformierakond ja EKRE küll riigikogus sõbrunema, kuid valimiste pingereas heitlevad nad oponentidena teise-kolmanda koha pärast,» märkis Karilaid.

Keskerakonna aseesimehe arvates puuduvad suurimal opositsioonierakonnal uued ideed ning Eesti inimesed on järjest enam teadlikumad 17 aasta jooksul tehtud vigadest.  

«Reformierakonna suurimad lubadused puudutavad vaid jõukamat ühiskonnakihti ning avaldatakse ajatut toetust rekordkasumeid saavatele õlletöösturitele,» märkis Karilaid, lisades, et Reformierakond on tegelikest reformidest ja värsketest ideedest jätnud oma senised valijad ilma.

Karilaiu sõnul kimbutavad Reformierakonda järjest enam minevikuvarjud, mis pärast võimult opositsiooni langemist on inimeste jaoks selgemaks saamas. «Niinimetatud majandusekspertide valve ajal pesti miljoneid eurosid musta raha, julgeoleku mantrat korrutades unustati idapiir, unarusse jäeti avaliku- ja erasektori digiareng ning VEB-fondi juhtumi valguses võib erakond olla üles ehitatud Venemaalt pärit rahaga,» ütles Karilaid, lisades, et müüdid Reformierakonna asendamatusest valitsusliikmena on lagunemas.

Rahvusringhäälingu tellimusel Turu-uuringute AS-i tehtud ja kolmapäeval avaldatud erakondade populaarsusuuringu tulemustest selgus, et kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Keskerakonnale 27, Reformierakonnale 25, Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale 11, Isamaale 5, Vabaerakonnale 2 ja Eestimaa Rohelistele 4 protsenti vastanutest. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles