Yana Toom: Narvas on Keskerakonnast lahkunud 39 liiget (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Pm

Pärast seda, kui Keskerakond nõudis korruptsioonitegudes kahtlustuse saanud kaheksa liikme taandumist Narva linnavolikogust, on erakonnast omal soovil lahkunud 39 inimest, ütles partei Narva piirkonna juht Yana Toom ERR-ile.

Toomi sõnul on enamik lahkunuid Narva Vee töötajad, ettevõtte juhiks on endine linnvolikogu keskfraktsiooni esimees Aleksei Voronov. 

«Ütlen ausalt, et pärast Edgar Savisaare eesotsast lahkumist on mul endal olnud korduvalt isu Keskerakonnast lahkuda. Iga kord surusin selle soovi alla. Kui tegeled poliitikaga, siis saad hästi aru, et üksi ei tee sa midagi ära,» tõdes Toom, kelle sõnul on tema põhisõnum Narva liikmetele, et oodaku, vaadaku ja tulgu tagasi.

8. augustil avalikustati, et kaitsepolitseiamet kahtlustab Narva linnavolikogu liikmeid korruptsioonis. Kahtlustuste kohaselt ei ole Narva linnavolikogu liikmed ennast taandanud hääletamisest volikogu istungitel, kui otsustati nendega seotud äriühingute suhtes Narva linna omandis oleva vara tasuta võõrandamise või äriühingu finantseerimise küsimusi.

Kahtlustuse said näiteks volikogu keskfraktsiooni esimees ja AS Narva Vesi juht Aleksei Voronov ning Narva linnavolikogu esimehe asetäitja ning Narva noortekeskuse direktori asetäitja Larissa Olenina. Lisaks fraktsiooni liikmed Ilja Fjodorov, Sergei Lvov, Aleksei Mägi, Tatjana Stolfat, Jelena Pahhomova ja Jelizaveta Tšertova.

Pärast seda, kui Keskerakonna juhatus oli teatanud, et kahtlustuse saanud linnavolikogu liikmed peavad ametist lahkuma, astus erakonnakonnast välja 13 linnavolikogu keskfraktsiooni liiget. 

  • Loe ka:

Analüüs: Narva keskerakondlased võtsid Rataselt punktivõidu

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles