Voog: EKRE tõus ei olnud juhuslik (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE volikogu 3. juuni 2018
EKRE volikogu 3. juuni 2018 Foto: Sander Ilvest

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) reitingu püsimajäämine pärast juulis toimunud tõusu näitab, et EKRE populaarsuse kasv ei olnud juhuslik, tõdes uuringufirma Kantar Emor uuringujuht Aivar Voog.

«EKRE augusti tulemus on praktiliselt sama, mis oli juulis, mis näitab selle erakonna tõusu mittejuhuslikkust,» ütles Voog neljapäeval, kommenteerides BNSi ja Postimehe tellimusel Kantar Emori augusti keskel tehtud küsitluse tulemusi.

Uuringu kohaselt oli Reformierakonna toetus augustis 29,8 protsenti, mis on 0,2 protsendipunkti võrra kõrgem kui juuli lõpus. Keskerakonda toetas augustis 23,8 protsenti, mis on sama suur reiting kui juulis. EKRE toetus oli 21,2 protsenti, mis on 0,6 punkti võrra väiksem kui juulis.

«Erakondade reitingute edetabelit juhib jätkuvalt ja kindlalt Reformierakond ligikaudu 30 protsendiga, teisel kohal on Keskerakond ümardatult 24 protsendiga. Mõlemad liidrid jätkavad samas vahemikus, kus nad selle aasta kaheksa kuu jooksul on olnud: Reformierakond vahemikus 30–34 protsenti ja Keskerakond ümardatult vahemikus 21–24 protsenti,» märkis Voog.

Neljanda toetusega on jätkuvalt Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), mida pooldas augustis 12,7 protsenti. Populaarsuselt viies oli erakond Isamaa, mida augustis eelistas 5,2 protsenti. Kuuendal kohal on Vabaerakond, mille reiting on tõusnud juuli 3,0 protsendilt augustis 4,7 protsendile. Eestimaa Rohelisi pooldas augustis 2 protsenti, juulis oli nende reiting 2,9 protsenti.

«EKRE tegemisi suvisel vaikeluperioodil on ka rohkelt kajastatud sotsiaalmeedias, mida näitavad Meedius Eesti andmed juulikuu kohta, mis kindlasti peegeldab inimeste huvi tõusu selle erakonna tegemiste vastu. SDE suur osakaal sotsiaalmeedias on seotud nende sisetülidega ja Urve Palo lahkumisega poliitikast, mis nende valijate hulka kahjuks ei suurendanud,» ütles Voog.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles