Vaesemad toetavad EKREt ja Keskerakonda, jõukamad Reformierakonda (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE juht Mart Helme.
EKRE juht Mart Helme. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Madala sissetulekuga inimesed eelistavad Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) ja keskerakonda, jõukamate esimene eelistus on Reformierakond, selgub BNSi ja Postimehe tellimusel uuringufirma Kantar Emor augusti keskel läbi viidud küsitlusest.

Reformierakonda toetas augustis korraldatud küsitluse kohaselt 38,3 protsenti eestikeelsetest, suuruselt teise toetusega eestlaste seas oli Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 24,1 protsendiga. Kolmanda toetusega oli eestikeelsete kodanike hulgas Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 11,8 protsendiga, Keskerakonda toetas 11,1 protsenti eestikeelsetest vastajatest.

Isamaad eelistas 6,1 protsenti vastanud eestikeelsetest. Kuuenda toetusega oli juulis eestikeelsete kodanike hulgas Vabaerakond 6 protsendiga, seitsmes Erakond Eestimaa Rohelised 1,9 protsendiga.

Venekeelsete kodanike seas oli Keskerakonna toetus augustis 61,4 protsenti, teisel kohal on sotsiaaldemokraadid 15,6 protsendiga, kolmanda toetusega oli EKRE, mida pooldas 12,4 protsenti venekeelsetest. Reformierakonda toetas augustis 4,6 protsenti venekeelsetest kodanikest, Isamaad 2,5 protsenti, rohelisi 2,1 ja Vabaerakonda 1 protsent.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles