Kolmandik naisi toetab Reformierakonda (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond.
Reformierakond. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Reformierakonda, mis on küsitluse kohaselt jätkuvalt Eesti populaarseim partei, toetab kolmandik naistest ja veerand meestest, selgus BNSi ja Postimehe tellitud uuringufirma Kantar Emor augusti keskel läbiviidud küsitlusest.

Naistest toetas Reformierakonda 33 protsenti, Keskerakonda 26, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 16 ja Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 15 protsenti naistest. Isamaad pooldas 5,2 protsenti, Vabaerakonda 2,3 ja rohelisi 2,1 protsenti naistest.

Meeste hulgas oli suurima toetusega EKRE, mida pooldas 28,6 protsenti. Järgnesid Reformierakond 25,8 protsendi ja Keskerakond 21,6 protsendiga. Sotsiaaldemokraate eelistas 8,7 protsenti, Vabaerakonda 7,5 Isamaad 5,1 ja rohelisi 1,8 protsenti meestest.

Kantar Emori uuringu kohaselt oli Reformierakonna kogutoetus augustis 29,8 protsenti, Keskerakonda pooldas 23,8 protsenti ja EKRE-t 21,2 protsenti kodanikest, kel oli poliitline eelistus. Neljanda toetusega on jätkuvalt SDE, mida pooldas augustis 12,7 protsenti, populaarsuselt viies oli erakond Isamaa, mida augustis eelistas 5,2 protsenti. Kuuendal kohal on Vabaerakond, mille reiting on tõusnud juuli 3,0 protsendilt augustis 4,7 protsendile. Eestimaa Rohelisi pooldas augustis 2 protsenti, juulis oli nende reiting 2,9 protsenti.

Kantar Emor näitab erakondade reitinguprotsente nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Andmete näitamise selline viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Augustis oli "ei oska öelda" osakaal 29,8 protsenti. Maksimaalne statistiline viga ±2,8 protsenti.

Kokku küsitles Kantar Emor 15. 22. augustini veebiintervjuude meetodiga 1061 kodanikku vanuses 18-84 aastat.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles