Reformierakonnaga liitus Annely Akkermann (5)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Akkermann
Annely Akkermann Foto: Reformierakond

Ettevõtja Annely Akkermann liitus reformierakonnaga ja kandideerib riigikogu valimistel.

«Ettevõtjana tunnen, et koormus, mille riik meile paneb, on kasvanud liiga suureks. Täna kulub Eestis avaliku võimu teostamiseks viiendiku võrra rohkem raha kui Euroopa Liidus keskmiselt ja seda kannatab kindlasti kärpida,» märkis Akkermann, kes kaheksa kuud tagasi IRList välja astus.

«Annely on pika kogemusega ettevõtja, kes on käivitanud mitmeid firmasid väljaspool Tallinna. Eesti majandus toetub väikestele ja keskmistele ettevõtetele, ehk just selliste inimeste tööle nagu Annely. Seetõttu on mul eriti hea meel, et ta tuleb meie erakonda selliseid ettevõtjaid esindama,»  ütles reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Akkermann on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna. Ta on töötanud Pärnu abilinnapea ja Kihnu vallavanemana ning olnud riigikogu liige aastatel 2011–2015.

Aastail 2002–2005 oli Annely Akkermann Kihnu Veeteede juhatuse esimees, seejärel kuni 2009. aastani Kihnu vallavanem.

Ta kandideeris 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu koosseisus Pärnu linnavolikokku. Ta sai 974 häält, mis oli paremuselt teine tulemus Pärnus.

Annely Akkermann kandideeris riigikogu korralistel valimistel 2011. aastal, saades 3257 häält ja seega ka lihtkvoodi alusel mandaadi valimisringkonnast. Ta oli riigikogu keskkonnakomisjoni, riigieelarve kontrolli erikomisjoni liige.

2015. aasta riigikogu valimistel kandideeris ta valimisringkonnas nr 12. Ta sai 1571 häält, kuid valituks ei osutunud. Ta kulutas kampaaniaks 30 883 eurot isiklikku raha.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles